Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Update Collaborate Ultra - september 2015

Hier vind je alles wat je moet weten over de versie van september 2015 van Blackboard Collaborate met de Ultra-ervaring.

Ingangsdatums

De versie van september 2015 komt beschikbaar op de volgende datums.

 • Op zaterdag 26 september 2015 in datacenters in de V.S., Canada en Australië.
 • Op zaterdag 17 oktober 2015 staat de volgende update gepland voor Europese datacenters.

Wat is er nieuw en verbeterd

We zijn continu bezig om de ervaring van het lesgeven en leren verder te verbeteren. In deze versie ligt de focus op extra mogelijkheden voor moderators om meer controle te hebben over het delen van presentaties, het bieden van een goede ervaring bij lagere verbindingssnelheden en indrukwekkende verbeteringen op het gebied van ondersteunende technologie.

Naar een bepaalde dia springen

Inhoud delen > Bestanden delen

Als je nu een PowerPoint®- of PDF-presentatie gaat delen in Collaborate, kun je een voorbeeld bekijken van alle dia's en dan snel naar de dia springen die je wilt laten zien. Klik op de naam van de presentatie om het deelvenster voor dianavigatie te openen.

Inhoud groter maken

Kun je content niet zo goed zien? Je kunt de content dan heel gemakkelijk groter maken.

Je kunt inzoomen door te dubbelklikken op bestanden, toepassingen en whiteboards die je deelt of die anderen met je delen. Sleep de content om de content weer te geven die je wilt zien.

Kleur bekennen

We hebben kleur toegevoegd. En niet alleen omdat het er mooi uitziet. Je kunt nu aan de kleur van iets zien of het is ingeschakeld. Als je een tool selecteert, verandert de kleur ervan om aan te geven dat de tool is ingeschakeld.

Je opnamen downloaden

Gebruikers van Session Administrator System (SAS) en Learning Tools Interoperability® (LTI) kunnen nu opnamen downloaden via de SAS-gebruikersinterface en vanaf de pagina voor het afspelen van opnamen.

Moderators moeten voor elke sessie het downloaden van sessieopnamen toestaan. Open het venster Sessie-instellingen van een sessie en schakel Opnamedownloads toestaan in. Alle opnamen die nu worden gemaakt in deze sessie, kunnen worden gedownload zolang deze optie is ingeschakeld.

Sessies die zijn gemaakt in cursussen van Blackboard Learn en Moodlerooms bieden op dit moment geen optie voor downloaden op de pagina voor het afspelen van opnamen.

Ondersteuning voor moderatorlicenties

Klanten met een licentie voor "moderatortoegang" kunnen nu contact opnemen met de ondersteuning om toegang aan te vragen tot Collaborate met de Ultra-ervaring.

 1. Meld je aan op de ondersteuningssite Behind the Blackboard.
 2. Klik op Create a case.
 3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Environment de omgeving voor webvergaderingen die in de organisatie wordt gebruikt.
 4. Selecteer Ultra Experience in de vervolgkeuzelijst Issue Topic.
 5. Selecteer Request Collaborate with the Ultra experience in de vervolgkeuzelijst Functional Area.
 6. Klik op Create New Case.

Werken met een lage bandbreedte

Je hoeft niks meer te missen door een trage verbinding. De werking van Collaborate wordt aangepast aan de verbindingssnelheid en beperkingen van het netwerk, zodat je nog steeds kunt zien en horen wat belangrijk is.

Meer over werken met een lage bandbreedte

Update van toegankelijkheidsfuncties

We hebben een aantal problemen met de toegankelijkheid opgelost die zijn gevonden tijdens de Technical Preview van Collaborate en toegankelijkheidscontroles die zijn uitgevoerd door externe partijen. Het resultaat is dat het gebruik van ondersteunende technologie in deze meest recente versie van Collaborate sterk is verbeterd. De formele compliance-documentatie volgt binnenkort.

Meer over toegankelijkheid in Blackboard (alleen beschikbaar in het Engels)

Meer over toegankelijkheid in Collaborate met de Ultra-ervaring

Welke problemen zijn er opgelost

In deze versie zijn heel veel bekende problemen opgelost. Het gaat onder andere om deze problemen:

 • Deelnemers kunnen niet meer een profielafbeelding toevoegen als moderators hebben ingesteld dat alleen moderators dit mogen in een sessie.
 • Gebruikers die hun browser hebben ingesteld op een andere taal dan Engels, zien geen Engelse tekst meer voor bepaalde video- en audioapparaten.
 • Gebruikers van een ChromebookTM hebben geen problemen meer met de lay-out bij live ondertiteling.

Meer over opgeloste problemen in versie van september

Bekende problemen

Ze zeggen dat Rome niet op één dag is gebouwd. Klik op deze koppeling om de bekende problemen in Collaborate met de Ultra-ervaring te zien. Je leest daar ook wat de tijdelijke oplossingen zijn voor deze problemen.

Meer over op dit moment bekende problemen (alleen beschikbaar in het Engels)