Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Update Collaborate november 2015

Hier vind je alles wat je moet weten over de versie van november 2015 van Blackboard Collaborate met de Ultra-ervaring.

Versie beschikbaar

De versie van november 2015 komt beschikbaar op de volgende datum.

  • Op zaterdag 14 november in datacenters in de VS, Canada, Europa en Australië.

Wat is er nieuw en verbeterd

We zijn continu bezig om de ervaring van het lesgeven en leren verder te verbeteren. In deze versie hebben we functies toegevoegd waarmee je ons gemakkelijker feedback kunt geven over je sessie-ervaring, je status op afwezig kunt zetten en de hulpmiddelen voor het aanpassen van de grootte van content kunt minimaliseren.

Samen kunnen we Collaborate nog beter maken

De sessie-ervaring van gebruikers is belangrijk voor ons. Als we weten of een sessie uitstekend, goed of slecht is verlopen, kunnen we daar iets mee en wordt Collaborate uiteindelijk alleen maar beter en beter.

We hebben het daarom gemakkelijker gemaakt om ons te vertellen hoe een sessie is verlopen. Klik op Sessie verlaten en vertel ons je mening. Als je de ervaring beoordeelt met goed of lager, horen we graag waarom het niet perfect is verlopen.

Dit is uiteraard geen verplichting en er wordt ook geen ondersteuningsticket aangemaakt en je wordt ook niet om verdere actie gevraagd.

Snel je aanwezigheidsstatus aanpassen

Je kunt met één klik je status aanpassen. Klik op Instellen als Afwezig om de anderen te laten weten dat je er niet bent. Klik op Ik ben terug! als je weer aanwezig bent.

De browser Microsoft® Edge wordt nu ondersteund

Deelnemers kunnen nu vanuit Windows 10 deelnemen aan sessies met de Edge-browser. De ervaring is vergelijkbaar met Internet Explorer® en wordt ondersteund door de invoegtoepassing Flash®.

De hulpmiddelen voor het aanpassen van de grootte van content minimaliseren

De hulpmiddelen voor het aanpassen van de grootte van content kun je nu uitvouwen en minimaliseren, zodat het scherm mooi overzichtelijk blijft.

Welke problemen zijn er opgelost

In deze versie zijn heel veel bekende problemen opgelost.

Meer over opgeloste problemen (alleen beschikbaar in het Engels)

Bekende problemen

Ze zeggen dat Rome niet op één dag is gebouwd. Klik op deze koppeling om de bekende problemen in Collaborate met de Ultra-ervaring te zien. Je leest daar ook wat de tijdelijke oplossingen zijn voor deze problemen.

Meer over op dit moment bekende problemen (alleen beschikbaar in het Engels)