Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Update Collaborate december 2015

Hier vind je alles wat je moet weten over de versie van december 2015 van Blackboard Collaborate met de Ultra-ervaring.

Ingangsdatum

De versie van december 2015 komt beschikbaar op de volgende datums.

  • Op maandag 28 december 2015 in datacenters in Europa en Australië.
  • Op dinsdag 29 december 2015 in datacenters in de VS en Canada.

Wat is er nieuw en verbeterd

We sluiten het kalenderjaar in stijl af door de ervaring van het lesgeven en leren met Collaborate verder te verbeteren. In deze versie hebben we ons gericht op functies die het mogelijk maken om casestudies te gebruiken voor grotere groepen. Studenten kunnen nu vanaf hun telefoon inbellen bij een sessie en er is nu ook een chatkanaal dat alleen toegankelijk is voor sessiemoderators. Daarnaast hebben we de planningsfunctie verbeterd. Al deze functies zijn beschikbaar voor het eerste semester in 2016.

Inbellen bij een sessie

Moderators en deelnemers kunnen nu vanaf hun eigen telefoon inbellen bij een sessie. Elke telefoongebruiker wordt herkend als een volwaardige deelnemer aan de sessie. Iedereen kan nu dus zien wie er aan het woord is. Dit is ideaal voor studenten met een slechte internetverbinding.

Meer over inbellen bij een sessie

Bb Student

Collaborate met de Ultra-ervaring is opgenomen in Bb Student voor iOS- en Android-apparaten. Moderators moeten Collaborate met de Ultra-ervaring gebruiken als deelnemers willen samenwerken in Bb Student. Collaborate met de originele ervaring wordt niet ondersteund.

Meer over het gebruiken van Collaborate in Bb Student

Sessies met maximaal 100 deelnemers

Organiseer sessies met maximaal 100 deelnemers. Ultra kan nu worden gebruikt voor grotere groepen studenten. Het is dan ook een goed idee om een update uit te voeren naar Ultra, zodat studenten voordeel kunnen hebben van de volledig browsergestuurde, geavanceerde Ultra-ervaring.

Ongestoord overleggen met andere moderators

Moderators kunnen nu tijdens een sessie ongestoord met elkaar chatten in een privékanaal. In Collaborate kan gemakkelijk worden geschakeld tussen chatten met moderators en met iedereen in de sessie.

Meer over de chatfunctie voor moderators

Een nieuwe planningsfunctie

Moderators kunnen gebruikmaken van een vernieuwde interface voor het plannen van sessies en het bekijken van opnamen in 26 verschillende talen. Als je overgestapt bent naar de Ultra-ervaring van SAS (Session Administration System), krijg je de beschikking over een intuïtief ontwerp voor het plannen van sessies in de Ultra-ervaring en het bekijken van opnamen. Je kunt op ieder moment eenvoudig schakelen tussen de Ultra-ervaring en de originele ervaring van Collaborate-sessies (versie 12.6).

Je krijgt ook de beschikking over een pagina met een basisprofiel waar je de gegevens van je account kunt bewerken. De Java-invoegtoepassing is hiervoor niet meer nodig.

Dit is een eerste aanzet om ook voor de beheerfunctionaliteit de Ultra-ervaring van Collaborate toe te passen. Net zoals bij de Ultra-ervaring voor sessies, zullen we steeds nieuwe functionaliteit toevoegen aan deze interface. Na verloop van tijd zal de huidige SAS-interface helemaal zijn vervangen.

Meer over de nieuwe planningsfunctie voor moderators

Een nieuwe ervaring in LTI-compatibel LMS

Als Collaborate wordt gebruikt in een LMS (Learning Management System) dat compatibel is met LTI (Learning Tools Interoperability®) heb je automatisch toegang tot de nieuwe Ultra-ervaring van de planningsfunctie.

Je kunt nu rechtstreeks vanuit een cursus sessies plannen en opnamen bekijken.

Meer over de nieuwe ervaring voor cursussen

Verbeterde gebruikerservaring

We vragen niet voor niets om feedback. Veel van jullie hebben de afgelopen maanden gevraagd om een verbetering van de gebruikerservaring. We hebben verschillende suggesties verwerkt in deze update van december, zoals:

  • De wisfunctie voor het whiteboard is nu alleen beschikbaar voor moderators. Andere deelnemers kunnen hun eigen aantekeningen selecteren en wissen.
  • De aanwijzer op het whiteboard blijft nu ingeschakeld tijdens het doorlopen van dia's en afbeeldingen.
  • Er is nu een geluid en een instelling voor chatmeldingen.

WebRTC-ervaring in Firefox

In deze versie van december was oorspronkelijk ondersteuning voor WebRTC in Firefox opgenomen. Helaas bevat Firefox versie 43, de versie die we wilde ondersteunen, een onopgelost stabiliteitsprobleem dat we onacceptabel vinden voor onze klanten. Firefox-gebruikers blijven daarom nog de Flash-invoegtoepassing gebruiken met de versie van december. We zijn bezig om dit probleem op te lossen en zo snel mogelijk WebRTC-ondersteuning voor Firefox aan te bieden.

Welke problemen zijn er opgelost

In deze versie zijn heel veel bekende problemen opgelost.

Meer over opgeloste problemen (alleen beschikbaar in het Engels)

Bekende problemen

Ze zeggen dat Rome niet op één dag is gebouwd. Klik op deze koppeling om de bekende problemen in Collaborate met de Ultra-ervaring te zien. Je leest daar ook wat de tijdelijke oplossingen zijn voor deze problemen.

Meer over op dit moment bekende problemen (alleen beschikbaar in het Engels)