Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Update Collaborate Ultra - augustus 2015

Hier vind je alles wat je moet weten over deze update naar Blackboard Collaborate met de Ultra-ervaring.

Functies

De koppelingen "voor Moderator" in de tabel leiden u naar de help voor moderators.

Nieuwe functies en updates
Functie Beschrijving
Toegankelijkheid Blackboard streeft naar het hoogste niveau van toegankelijkheid voor al onze producten en services. We ontwerpen en bouwen onze producten overeenkomstig de WCAG-richtlijnen 2.0, niveau AA (Web Content Accessibility).

De update van Collaborate van augustus bevat vergaande verbeteringen voor de ondersteuning van schermlezers en gebruikssituaties met alleen een toetsenbord. Een formele audit van de naleving van deze normen wordt uitgevoerd en formele documentatie inclusief een VPAT (sectie 508) en WCAG-nalevingsverklaring wordt afgegeven als deze audit is voltooid. Toegankelijkheidsproblemen dienen te worden gemeld via de standaard ondersteuningskanalen.

MP4-opnamen Moderators kunnen hun sessies opnemen als MP4. Een opname bestaat uit audio, content die is gedeeld, videobeelden van de actieve spreker en een van de ondertitelingssporen die is ingevoerd tijdens de live sessie. Deelnemers kunnen gedeelde opnamen vanaf elk apparaat streamen.

Gebruikers kunnen de opnamen zo vaak bekijken als ze willen. Er geldt geen limiet voor het aantal weergaven.

De opslaglimiet voor sessies is 500 GB per instelling.

Profielafbeelding Deelnemers kunnen met een webcam of camera een foto maken voor hun profiel. Profielafbeeldingen kunnen nu ook worden bijgesneden om alleen het gewenste deel van de foto te gebruiken.
Terugkerende sessies Moderators die werken met SAS (System Administrator Server) kunnen nu terugkerende sessies plannen.
Sessiekoppelingen Moderators kunnen moderator- en gastkoppelingen kopiëren voor sessies. Dit kan vanuit het instellingenscherm van een sessie in SAS.
Volumeregeling Deelnemers kunnen nu het volume aanpassen van hun microfoon en luidspreker, zodat ze zelf het geluid harder of zachter kunnen zetten.
Whiteboard Deelnemers kunnen de weergave voor het delen van bestanden en het whiteboard groter maken, zodat alles beter te lezen is.

Integraties

Integratie met Blackboard Learn - Blackboard Collaborate met de Ultra-ervaring is beschikbaar als een Building voor de oorspronkelijke cursusweergave van Blackboard Learn, inclusief Blackboard Learn 9.1 van oktober 2014 en Blackboard Learn SaaS. Zie voor meer informatie Collaborate met de Ultra-ervaring in Blackboard Learn met de oorspronkelijke cursusweergave.

Compatibel met Learning Tools Interoperability® (LTI) - Blackboard Collaborate met de Ultra-ervaring is compatibel met LTI via SAS (Session Administration System). Gebruikers met een LTI-compatibel LMS (Learning Management System) kunnen vanuit een cursus toegang hebben tot de Ultra-ervaring van Collaborate. Zie LTI-compatibele Learning Management Systems voor meer informatie.

Integratie met Moodlerooms - Collaborate met de Ultra-ervaring is beschikbaar als een activiteitsmodule voor Moodlerooms. Opnamen maken geen deel uit van deze versie. Zie Blackboard Collaborate als een activiteitsmodule voor Moodlerooms voor meer informatie.