Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Update Collaborate Ultra - juni 2015

Hier vind je alles wat je moet weten over deze update naar Blackboard Collaborate met de Ultra-ervaring.

Functies

De koppelingen "voor Moderator" in de tabel leiden u naar de help voor moderators.

Nieuwe functies en updates
Functie Beschrijving
Toegankelijkheid Blackboard streeft naar het hoogste niveau van toegankelijkheid voor al onze producten en services. We ontwerpen en bouwen onze producten overeenkomstig de WCAG-richtlijnen 2.0, niveau AA (Web Content Accessibility). Een formele audit van de naleving van deze normen wordt uitgevoerd en formele documentatie inclusief een VPAT (sectie 508) en WCAG-nalevingsverklaring wordt afgegeven als deze audit is voltooid. Toegankelijkheidsproblemen dienen te worden gemeld via de standaard ondersteuningskanalen.

De Ultra-ervaring biedt nu live ondertiteling voor doven en slechthorenden. Dit biedt een toegankelijke leerervaring voor dove en slechthorende studenten, en ook voor studenten die een andere moedertaal hebben dan de moderator.

Ondertiteling Sessies kunnen nu live ondertiteling omvatten. Moderators moeten deelnemers ondertitelaars maken. Ondertitelaars typen wat er wordt gezegd tijdens een sessie. Andere deelnemers kunnen in realtime zien wat er wordt getypt. Je kunt meerdere ondertitelaars hebben voor meerdere talen.

Zie Live ondertitels voor moderators voor meer informatie vanuit het gezichtspunt van een moderator.

Sessielimieten De Ultra-ervaring heeft op dit moment een sessielimiet van 50 deelnemers. Als een sessie de limiet heeft bereikt, ontvangen aanvullende deelnemers die proberen deel te nemen een melding dat de sessie vol is en dat ze op dat moment niet kunnen deelnemen.

Rollen

Er is een nieuwe rol toegevoegd aan de Ultra-ervaring.

  • Ondertitelaar: deze nieuwe rol biedt een toegankelijke leerervaring voor dove en slechthorende studenten, en ook voor studenten die een andere moedertaal hebben dan de moderator. Een deelnemer krijgt deze rol toegewezen door een moderator. De ondertitelaar krijgt een gebied om in te typen wat er wordt gezegd. Andere deelnemers kunnen in realtime zien wat de ondertitelaar typt. Je kunt meerdere ondertitelaars hebben voor meerdere talen.

Meer over rollen


API's voor integraties

De openbare API's van Collaborate zijn bijgewerkt en omvatten nu het plannen van sessies, aanvragen van sessiekoppelingen en aanwezigheidsinformatie. Neem voor meer informatie contact op met Blackboard Services.