Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Inzicht in de wijzigingen

We hebben een aantal functies in Blackboard Collaborate met de Ultra-ervaring opnieuw ontworpen.

In de volgende tabel wordt aangegeven wat er wel en wat er niet is gewijzigd als je overstapt naar de Ultra-ervaring.

Meer over de Ultra-ervaring

Wijzigingen in Collaborate
Functie Beschrijving
Eindgebruikerstools
Toepassingen delen Gewijzigd: Het delen van toepassingen gaat merkbaar sneller en is gebruiksvriendelijker. Bij het delen van toepassingen wordt de nieuwe WebRTC-standaard gebruikt, die zorgt voor een HD-ervaring met een superieure beeldkwaliteit. Raadpleeg voor meer informatie vanuit het oogpunt van de moderator Inhoud delen voor moderators.

Beperking: Voor het delen van toepassingen is een extensie van Google ChromeTM vereist.

Audio en video Gewijzigd: De Ultra-ervaring maakt gebruik van de nieuwe WebRTC-standaard, die zorgt voor een HD-ervaring met een superieure beeld- en geluidskwaliteit voor gebruikers met Google Chrome. Browsers die WebRTC nog niet ondersteunen, ontvangen audio, video en gedeelde toepassingen via een Flash-invoegtoepassing.
Parallelsessies Nog niet beschikbaar
Chatten Ongewijzigd: Gebruikers kunnen nog steeds chatten tijdens een sessie. Moderators kunnen de chatfunctie in hun sessie uitschakelen.

Beperking: Privéchat is alleen beschikbaar voor moderators.

Bestanden delen Gewijzigd: Net als het delen van toepassingen gaat ook het delen van bestanden sneller en gebruiksvriendelijker. Geüploade bestanden zijn toegankelijk tijdens de specifieke sessie waarnaar ze zijn geüpload.

Beperking: Momenteel kunnen gebruikers PPT-, PPTX-, PDF- en de meeste afbeeldingsbestanden uploaden.

Begeleiding bij de eerste keer verbinden Nieuw: Gebruikers kunnen ervoor kiezen om naar de Ultra-ervaring te schakelen.
Live-ondertitels Nieuw: In sessies kan nu live-ondertiteling worden gebruikt. Moderators moeten deelnemers ondertitelaars maken. Ondertitelaars typen wat er wordt gezegd tijdens een sessie. Andere deelnemers kunnen in realtime zien wat er wordt getypt. Je kunt meerdere ondertitelaars hebben voor meerdere talen.
Plannen Nog niet beschikbaar
Bezig met opnemen Gewijzigd: Moderators kunnen hun sessies opnemen en vervolgens delen. De opnamen worden opgeslagen als MP4-bestanden. Gebruikers kunnen de opnamen bekijken door deze te streamen of te downloaden.
Navigatie Gewijzigd: Navigatie in de Ultra-ervaring is eenvoudig en intuïtief. Alles wat gebruikers nodig hebben, is precies beschikbaar wanneer ze dit nodig hebben. De interface past zich dynamisch aan alle activiteiten in de sessie aan. De focus ligt op de spreker en de inhoud die wordt gedeeld.
Peiling Nog niet beschikbaar
Profielen Gewijzigd: Gebruikers hebben toegang tot eenvoudige profielen met hun naam en ze hebben de mogelijkheid om profielafbeeldingen toe te voegen.
Tijdslimiet Nog niet beschikbaar
Whiteboard Gewijzigd: Gebruikers hebben toegang tot een basiswhiteboard. Dit bevat basisfuncties om aantekeningen mee te maken en tekstinvoertools om wijzigingen mee door te voeren.
Rollen
Moderator Ongewijzigd: Moderators behouden dezelfde bevoegdheden in hun sessies.
Presentator Nieuw: presentator is een nieuwe rol waarmee studenten inhoud kunnen presenteren zonder dat ze volledige moderatorrechten krijgen.
Deelnemer Ongewijzigd: Deelnemers blijven dezelfde bevoegdheden behouden in sessies waaraan ze deelnemen.
Ondertitelaar Nieuw: Deze nieuwe rol is ontworpen om een toegankelijke leerervaring te bieden voor dove en slechthorende studenten, en ook voor studenten met een andere moedertaal dan de moderator.
Platform
Toegankelijkheid Gewijzigd: Verschillende toegankelijkheidsfuncties omvatten schermlezerondersteuning op volledig scherm van alle belangrijke werkstromen, whiteboardactiviteiten en geüploade bestanden. Algemene sneltoetscombinaties voor veelvoorkomende acties worden ook ondersteund.

De Ultra-ervaring biedt nu live-ondertiteling voor doven en slechthorenden. Hierdoor komt een toegankelijke leerervaring beschikbaar voor dove en slechthorende studenten, evenals voor studenten met een andere moedertaal dan de moderator.

API-framework Gewijzigd: Blackboard Collaborate met de Ultra-ervaring maakt gebruik van REST-API's voor aangepaste LMS-integraties.

De openbare API's van Collaborate zijn bijgewerkt en omvatten nu het plannen van sessies, aanvragen van sessielinks en aanwezigheidsinformatie. Neem voor meer informatie contact op met Blackboard Services.

Bandbreedte-efficiëntie Gewijzigd: De Ultra-ervaring maakt gebruik van WebRTC-codering.
Implementatie Ongewijzigd: Collaborate is een SaaS-implementatie.
Downloads Gewijzigd: De Ultra-ervaring is volledig browsergebaseerd. Er zijn geen downloads of installaties vereist.
Lokalisatie Ongewijzigd: Collaborate blijft gelokaliseerd.
Integraties Gewijzigd: De Ultra-ervaring is op de volgende manieren beschikbaar.
  • System Administration Server (SAS)
  • Blackboard Learn 9.1 van oktober 2014 en Blackboard Learn SaaS
  • Moodlerooms
  • Learning Management Systems (LMS) die compatibel zijn met Learning Tools Interoperability (LTI)

De openbare API's van Collaborate zijn bijgewerkt en omvatten nu het plannen van sessies, aanvragen van sessielinks en aanwezigheidsinformatie. Neem voor meer informatie contact op met Blackboard Services.

Mobiel Gewijzigd: Browsers op mobiele apparaten worden op dit moment niet ondersteund. Studenten kunnen Bb Student gebruiken om deel te nemen aan sessies.
Telefonie Gewijzigd: Geïntegreerde telefonie zorgt ervoor dat een eigen teleconferentieprovider overbodig is. De service voor teleconferenties wordt verzorgd door Blackboard Collaborate. Telefoonnummers en pincodes voor teleconferenties worden automatisch gegenereerd op het moment dat de sessie wordt aangemaakt. Iedereen kan inbellen bij de sessie en een verbinding tussen de sessie en de bridge voor teleconferentie starten.

Blackboard stelt een nummer in de staat Virginia beschikbaar voor de VS en Canada, een nummer in het Verenigd Koninkrijk voor Europa, en een nummer in Sydney voor Australië. Er kan sprake zijn van kosten voor internationale gesprekken.

Betekenis

  • Gewijzigd: De functie is opnieuw ontworpen en werkt anders dan in de originele ervaring.
  • Ongewijzigd: De functie werkt precies hetzelfde als in de originele ervaring.
  • Nog niet beschikbaar: De functie is momenteel niet beschikbaar in de Ultra-ervaring.
  • Nieuw: De functie is uniek in de Ultra-ervaring.