Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Collaborate Ultra in Learn met de originele cursusweergave

Geen gedoe meer met Java.

Blackboard Collaborate met de Ultra-ervaring is beschikbaar als een Building Block voor de originele cursusweergave van Blackboard Learn, inclusief Blackboard Learn 9.1 van oktober 2014 en Blackboard Learn SaaS.

Nu kunnen gebruikers vanuit hun Blackboard Learn-cursus deelnemen aan een sessie van Collaborate met de Ultra-ervaring. Ze hoeven geen Java te installeren of op Java gebaseerde bestanden te downloaden en te openen op hun apparaten. De sessie wordt geopend in een nieuw venster of tabblad, afhankelijk van de instellingen van de browser.

Als je het Building Block installeert en inschakelt, kies je de cursussen die een eigen Collaborate-ruimte krijgen. Het gaat om één ruimte per cursus die kan worden geopend door iedereen die is ingeschreven voor de cursus. Een cursusleider of iemand met een hogere rol maakt de ruimte beschikbaar als zij deze de eerste keer gebruiken. De ruimte blijft open gedurende de cursus.

Meer over de Collaborate-ervaring die het meest geschikt is

Aan de slag

Je moet de volgende drie dingen doen om Collaborate met de Ultra-ervaring te gebruiken.

  1. Een case aanmaken op Behind the Blackboard om Collaborate met de Ultra-ervaring te laten inschakelen voor Blackboard Learn.
    • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Environment de omgeving voor webvergaderingen die in de organisatie wordt gebruikt.
    • Selecteer Ultra Experience in de vervolgkeuzelijst Issue Topic.
    • Selecteer Request Collaborate with the Ultra experience in de vervolgkeuzelijst Functional Area.
  2. Het Building Block installeren. Zie voor meer informatie over het installeren van Building Blocks.
  3. Collaborate met de Ultra-ervaring inschakelen in Building Blocks in het Configuratiescherm voor systeembeheer.

  4. Klik op Bewerken op de pagina met instellingen van Blackboard Collaborate en voeg de referenties toe die je hebt ontvangen.

De Ultra-ervaring inschakelen

Configuratiescherm voor systeembeheer > Building Blocks > Geïnstalleerde tools > Blackboard Collaborate > Instellingen > Beschikbaarheid instellen voor cursussen > De Ultra-ervaring gebruiken

Cursusleiders kunnen Collaborate pas gebruiken nadat de software is ingeschakeld.

Kies de ervaring die je wilt gebruiken. Selecteer De Ultra-ervaring gebruiken om deze voor alle cursussen in te schakelen.

  • De originele ervaring gebruiken — Voor alle cursussen van Blackboard Learn wordt gewoon de originele ervaring van Collaborate gebruikt.
  • De Ultra-ervaring gebruiken — Voor alle cursussen van Blackboard Learn wordt direct de Ultra-ervaring van Collaborate toegepast.
  • Geen Collaborate-toegang — Collaborate wordt niet gebruikt voor cursussen van Blackboard Learn.
  • Aangepast — Maak de keuze voor individuele cursussen en organisaties van Blackboard Learn.

Als je kiest voor De Ultra-ervaring gebruiken, is Collaborate met de Ultra-ervaring direct beschikbaar voor alle cursussen, organisaties en bijbehorende gebruikers van Blackboard Learn. De originele Collaborate-ervaring is dan geen beschikbare optie meer. Eventuele sessies met de originele ervaring in een cursus van Blackboard Learn worden niet omgezet in de Ultra-ervaring. Voor cursussen van Blackboard Learn is alleen een cursusruimte met de Ultra-ervaring beschikbaar. Opnamen van sessies met de originele ervaring zijn nog wel beschikbaar in Blackboard Learn-cursussen, zelfs als de Ultra-ervaring is ingeschakeld voor de Blackboard Learn-cursus.