Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Collaborate in een LTI-compatibel LMS

Geen gedoe meer met Java in LMS-cursussen.

Blackboard Collaborate met de Ultra-ervaring is compatibel met Learning Tools Interoperability® (LTI) via SAS (Session Administration System).

Gebruikers kunnen nu rechtstreeks vanuit een cursus in het LTI-compatibele LMS deelnemen aan een sessie van Collaborate met de Ultra-ervaring.

Ze hoeven geen Java te installeren of op Java gebaseerde bestanden te downloaden en te openen op hun apparaten. De sessie wordt geopend in een nieuw venster of tabblad, afhankelijk van de instellingen van de browser.

Als er een koppeling is met de SAS-server van Blackboard Collaborate, kunnen cursusleiders Collaborate toevoegen aan hun cursussen. Ze kunnen virtuele lezingen, kantoren en ontmoetingsplekken maken om hun leerlingen en studenten een leerervaring te bieden waarin samenwerken en interactief werken centraal staan.

Aan de slag

Collaborate kan pas worden gekoppeld aan een LTI-compatibel LMS nadat er contact is opgenomen met de ondersteuning om Collaborate met de Ultra-ervaring te laten inschakelen voor het betreffende exemplaar.

  1. Meld je aan op de ondersteuningssite Behind the Blackboard.
  2. Klik op Create a case.
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Environment de omgeving voor webvergaderingen die in de organisatie wordt gebruikt.
  4. Selecteer Ultra Experience in de vervolgkeuzelijst Issue Topic.
  5. Selecteer Request Collaborate with the Ultra experience in de vervolgkeuzelijst Functional Area.
  6. Klik op Create New Case.

Koppeling met LMS

Voeg vanuit het LMS een koppeling toe met de SAS-server van Collaborate. Dit kan alleen als je een beheerder bent.

Gebruik de gegevens die je hebt ontvangen om de URL, sleutel en geheime vraag op te geven. Zorg ervoor dat gebruikers de koppeling zien, als de mogelijkheid bestaat om koppelingen weer te geven en te verbergen.

Verder moet in het ​LMS worden ingesteld dat de context-ID, gebruikers-ID, gebruikersnaam en het e-mailadres van gebruikers naar de LTI-provider van Blackboard Collaborate worden gestuurd.

Deze instructies zijn slechts algemene richtlijnen. Raadpleeg de documentatie van het LMS voor meer gedetailleerde instructies.