Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Blackboard Collaborate als een activiteitsmodule voor Moodlerooms

Geen gedoe meer met Java in cursussen.

Collaborate met de Ultra-ervaring is beschikbaar als een activiteitsmodule voor Moodlerooms.

Gebruikers kunnen nu rechtstreeks vanuit een Moodlerooms-cursus deelnemen aan een sessie van Collaborate met de Ultra-ervaring. Ze hoeven geen Java te installeren of op Java gebaseerde bestanden te downloaden en te openen op hun apparaten. De sessie wordt geopend in een nieuw venster of tabblad, afhankelijk van de instellingen van de browser.

Als de module is geïnstalleerd en ingeschakeld, kunnen cursusleiders Collaborate toevoegen aan hun cursussen. Ze kunnen virtuele klaslokalen, kantoren en ontmoetingsplekken maken om hun leerlingen en studenten een leerervaring te bieden waarin samenwerken en interactief werken centraal staan.

Als je gebruikmaakt van Moodlerooms, volg je de onderstaande stappen om de invoegtoepassing in te schakelen voor je site(s). Als Moodle door de eigen instelling wordt gehost of een andere hostingprovider voor Moodle wordt gebruikt, download je de invoegtoepassing eerst van de pagina met Moodle-invoegtoepassingen voor Collaborate.

Aan de slag

De activiteitsmodule voor Collaborate kan pas worden geconfigureerd nadat er contact is opgenomen met de ondersteuning om Collaborate met de Ultra-ervaring te laten inschakelen voor het betreffende exemplaar.

  1. Meld je aan op de ondersteuningssite Behind the Blackboard.
  2. Klik op Create a case.
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Environment de omgeving voor webvergaderingen die in de organisatie wordt gebruikt.
  4. Selecteer Ultra Experience in de vervolgkeuzelijst Issue Topic.
  5. Selecteer Request Collaborate with the Ultra experience in de vervolgkeuzelijst Functional Area.
  6. Klik op Create New Case.

Configureren

Site Administration > Plugins > Activity Modules > Collaborate

Je krijgt referenties voor de server en om aan te melden. Gebruik deze gegevens om de configuratie te voltooien. Klik op Save changes.