Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Werken met een lage bandbreedte

Internetverbindingen en netwerkomstandigheden vormen geen obstakel meer voor leren door samenwerken.

In Blackboard Collaborate met de Ultra-ervaring wordt de ervaring van de gebruiker aangepast aan de verbindingssnelheid. Dit betekent dat deelnemers gewoon kunnen blijven deelnemen aan sessies als de internetverbinding traag is of de netwerkomstandigheden ongunstig.

De bandbreedte voor het verzenden en ontvangen van audio en video wordt door Collaborate dynamisch aangepast in zowel WebRTC met Chrome als andere browsers met Flash.

In sommige situaties kan extra afstelling nodig zijn. Collaborate ondersteunt nu expliciete aanpassingen van de ervaring om overweg te kunnen met een breder bereik van verbindingssnelheden.

Als de ervaring verandert voor een deelnemer, krijgen ze hiervan een melding en wordt uitgelegd wat er aan de hand is.

Aanpassing van de ervaring op basis van downloadomstandigheden

Als de bandbreedte van een gebruiker onvoldoende is voor het verwerken van downloads, wordt de ervaring van video en het delen van toepassingen aangepast.

Aanpassing van de ervaring op basis van downloadomstandigheden
Browser Oorspronkelijke ervaring Gewijzigde ervaring Reden van wijziging
Alle Er wordt video voor één actieve spreker weergegeven. Audio is ingeschakeld voor alle deelnemers. De video van de actieve spreker wordt vervangen door de profielafbeelding. Geen aanpassing voor het audiogedeelte. De bandbreedte is onvoldoende voor het verwerken van videodownloads.
Alle Er wordt video voor één actieve spreker weergegeven terwijl er een toepassing wordt gedeeld. Audio is ingeschakeld voor alle deelnemers. De video van de actieve spreker wordt vervangen door de profielafbeelding. Geen aanpassing voor het audiogedeelte en de gedeelde toepassing. De bandbreedte is onvoldoende voor het verwerken van downloads voor video en toepassingsdeling.
Alle De profielafbeelding voor één actieve spreker wordt weergegeven terwijl er een toepassing wordt gedeeld. Audio is ingeschakeld voor alle deelnemers. De toepassing wordt niet meer gedeeld. Geen aanpassing voor de profielafbeelding van de actieve spreker en het audiogedeelte.

Moderators kunnen nog steeds bestanden delen en het whiteboard gebruiken.

De bandbreedte is onvoldoende voor het verwerken van downloads voor het delen van de toepassing.
Chrome Er wordt video voor verschillende sprekers weergegeven. Audio is ingeschakeld voor alle deelnemers. Er wordt alleen video weergegeven voor de actieve spreker. Geen aanpassing voor het audiogedeelte. De bandbreedte is onvoldoende voor het verwerken van meerdere videodownloads.

Aanpassing van de ervaring op basis van uploadomstandigheden

Als de bandbreedte van een gebruiker onvoldoende is voor het verwerken van uploads, wordt de ervaring van video en het delen van toepassingen aangepast.

Aanpassing van de ervaring op basis van uploadomstandigheden
Browser Oorspronkelijke ervaring Gewijzigde ervaring Reden van wijziging
Alle Een gebruiker deelt video van hoge kwaliteit. De beelden kunnen rechtstreeks afkomstig zijn van een camera of bestaan uit video die wordt gedeeld. De videostream wordt weergegeven met een lagere kwaliteit. De bandbreedte is onvoldoende voor het verwerken van video van hoge kwaliteit.
Alle Een gebruiker deelt video van hoge kwaliteit. De beelden kunnen rechtstreeks afkomstig zijn van een camera of bestaan uit video die wordt gedeeld. De camera wordt uitgeschakeld en er worden geen videobeelden meer verstuurd. Er wordt nog wel audio verstuurd. De andere deelnemers zien de profielafbeelding van deze deelnemers. De bandbreedte is onvoldoende voor het uploaden van video.
Chrome Een moderator met uitgeschakelde video deelt een toepassing. De toepassing wordt niet meer gedeeld. Er kan nog wel audio worden verstuurd.

Moderators kunnen nog steeds bestanden delen en het whiteboard gebruiken.

De bandbreedte is onvoldoende voor het verwerken van uploads voor het delen van de toepassing.