Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Rollen

Gebruikers kunnen moderators, presentators, deelnemers en ondertitelaars zijn in de Ultra-ervaring.

Moderator

Gebruikers met deze rol hebben volledige controle over alle inhoud die wordt gedeeld. Ze kunnen elke deelnemer presentator of moderator maken. Moderators kunnen meldingen in de vorm van opgestoken handen zien en deze handen weer laten zakken. Ze kunnen deelnemers verwijderen uit een sessie, maar ze kunnen geen andere moderators verwijderen. Moderators kunnen de sessie-instellingen bepalen, waarbij zij onder andere kunnen besluiten wat deelnemers wel en niet mogen doen.

Meer over het werk van een moderator

Presentator

Deze rol is ontworpen om studenten de mogelijkheid te bieden om te presenteren, zonder dat zij volledige moderatorrechten krijgen. Presentators kunnen inhoud uploaden, delen en bewerken, en het delen van content stoppen. Ze kunnen ook meldingen in de vorm van opgestoken handen zien en deze handen weer laten zakken.

Deelnemer

Gebruikers met deze rol kunnen meldingen in- en uitschakelen, bijvoorbeeld wanneer deelnemers gaan deelnemen aan een sessie of deze verlaten, of wanneer iemand iets heeft geplaatst in de chat. De moderator van de sessie bepaalt de bevoegdheden van deelnemers.

Meer over de rol van deelnemer

Ondertitelaar

Deze nieuwe rol biedt een toegankelijke leerervaring voor dove en slechthorende studenten, en ook voor studenten die een andere moedertaal hebben dan de moderator. Een deelnemer krijgt deze rol toegewezen door een moderator. De ondertitelaar krijgt een gebied om in te typen wat er wordt gezegd. Andere deelnemers kunnen in realtime zien wat de ondertitelaar typt. Je kunt meerdere ondertitelaars hebben voor meerdere talen.

Meer over het werk van een ondertitelaar