Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Sessies plannen vanuit de planningsfunctie

Wat is de planningsfunctie?

Ga in je browser naar Collaborate > log in > Sessies

De planningsfunctie (soms ook wel planner genoemd) is het gebied waar je sessies en opnamen kunt plannen en beheren. Het is de Ultra-ervaring van SAS (Session Administration System). De planningsfunctie heeft een intuïtief ontwerp voor het plannen van sessies in de Ultra-ervaring en het bekijken van opnamen.

Stel de datum voor uw sessie en de begin- en eindtijd in en stuur de koppeling naar uw studenten. U opent Blackboard Collaborate via uw browser. Meld u aan om te beginnen.

Je kunt deze planningsfunctie alleen gebruiken als je een URL en aanmeldingsgegevens hebt gekregen van je instelling.

Als je al werkt met de Ultra-ervaring van Collaborate, verschijnt de nieuwe planningsfunctie automatisch. Als je de nieuwe Ultra-ervaring nog niet gebruikt maar dat wel wilt, lees je Hoe schakel ik over naar de Ultra-ervaring?

Ziet er niet bekend uit? Ga naar de Help voor de "originele" versie van SAS (Session Administration System).


Wat kan ik doen in de planningsfunctie?

Nieuwe bijeenkomsten maken: Selecteer Sessie maken. Voeg de naam, de datum en het tijdstip van de bijeenkomst toe. Je kunt ook aangeven of opnamen mogen worden gedownload. Zie Sessies plannen vanuit de planningsfunctie voor meer informatie.

Informatie over de bijeenkomst bijwerken: Wil je de tijd of datum aanpassen of een gast uitnodigen? Wijs de bijeenkomst aan die je wilt bewerken.

De bijeenkomst starten: Selecteer de naam van de bijeenkomst als je klaar bent om te beginnen. Zie Een bijeenkomst houden voor meer informatie over het houden van bijeenkomsten.

Bijeenkomsten zoeken: Heb je meerdere bijeenkomsten gepland? Selecteer Zoeken om de lijst met bijeenkomsten te filteren. Typ de naam of datum van een bepaalde sessie.

Opnamen weergeven: Selecteer Opnamen om de beschikbare opnamen weer te geven. Zie Sessies opnemen voor meer informatie.

Accountgegevens bijwerken: Ga naar je profiel om je persoonlijke gegevens bij te werken en het wachtwoord te wijzigen.

Schakelen tussen ervaringen: Je kunt op ieder moment eenvoudig schakelen tussen de Ultra-ervaring en de originele ervaring van Collaborate-sessies (versie 12.6). Doe dit om rapporten te bekijken en bronnen te beheren in de originele ervaring.

Dit is een eerste aanzet om ook voor de beheerfunctionaliteit de Ultra-ervaring van Collaborate toe te passen. Net zoals bij de Ultra-ervaring voor sessies, zullen we steeds nieuwe functionaliteit toevoegen aan deze interface. Na verloop van tijd zal de huidige SAS-interface helemaal zijn vervangen.


Sessies maken en bewerken

Sessies > Sessie maken

  • Stel de datum en tijd in voor het begin en het einde van de sessie. Je kunt er ook voor kiezen om een sessie geopend te houden tijdens de cursus of te herhalen. U kunt ook selecteren of studenten de sessie vóór de begintijd kunnen openen.
  • Voer een gedetailleerde beschrijving van de bijeenkomst in. Dit helpt de studenten de juiste sessie te vinden.
  • Kopieer de moderatorkoppeling voor eigen gebruik, bijvoorbeeld om toe te voegen aan een item in je persoonlijke agenda. Iedereen die deze koppeling gebruikt, moet zich kunnen aanmelden met de gegevens van de persoon die de sessie heeft gemaakt.
  • Stel de gasttoegang voor de bijeenkomst in. Selecteer Aan als deelnemers gasten mogen uitnodigen.
  • U kunt de kopie van de gastkoppeling naar uw studenten of andere gasten verzenden. Je kunt ook aangeven of gasten standaard worden toegevoegd als een deelnemer, presentator of moderator.

    Sessiekoppelingen kunnen erg lang worden en breken tijdens het versturen. Gebruik daarom een programma voor het inkorten van URL's, zoals TinyURLTM, om een korte alias te maken voor de sessie.

  • Bepaal of gasten worden toegevoegd als een deelnemer, presentator of moderator. Weet u niet precies welke machtigingen u aan iemand moet toekennen? Maakt u zich geen zorgen. Machtigingen kunnen ook tijdens uw bijeenkomst worden ingesteld.

Sessie-instellingen

Hier geef je aan wie wat kan doen in je sessies.

  • Geef aan of opnamen kunnen worden gedownload van de pagina Opnamen en/of van de pagina voor het afspelen van opnamen.
  • Kies ervoor om alleen de profielafbeeldingen van moderators weer te geven.
  • Bepaal of deelnemers audio, video, chat en de bewerkingshulpmiddel voor het whiteboard mogen gebruiken.
  • Geef aan of gebruikers hun telefoon mogen gebruiken voor het audiogedeelte van een sessie.

Het originele Session Administration System

Ziet er niet bekend uit? Ga naar de Help voor de "Ultra"-ervaring.

Je kunt nog steeds sessies plannen, bronnen beheren en rapporten bekijken met de originele weergave van de planner. Je kunt op ieder moment overschakelen van de Ultra-ervaring naar de originele ervaring, en omgekeerd natuurlijk.

Sessies die zijn gepland in de originele weergave gebruiken de planner met de originele weergave.

Meer over het gebruiken van SAS in de Help voor de orignele ervaring


Hoe schakel ik over naar de Ultra-ervaring?

Je kunt met één muisklik overschakelen tussen de originele ervaring en de Ultra-ervaring van Collaborate.

  • Als je werkt in de Ultra-ervaring, selecteer je Terug naar de originele ervaring (Collaborate V12).
  • Als je werkt in de originele ervaring, selecteer je Terug naar de Ultra-ervaring.

Voeg een bladwijzer toe om er vanaf iedere locatie naartoe te gaan.

​Je kunt ook de banner op de pagina Gebruikersaanmelding selecteren om de nieuwe planningsfunctie van Collaborate te bekijken.


Welke ervaring moet ik gebruiken?

De Ultra-ervaring is het overwegen waard als u gebruikmaakt van vragenuurtjes, lezingen en samenwerkingen in kleine groepen. Je kunt echter eerst ook de originele ervaring blijven gebruiken als je in grote groepen samenwerkt, interactieve lessen geeft en grootschalige webinars organiseert.

Meer over de ervaring die het meest geschikt is