Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Sessies plannen in Moodlerooms

Maak live en persoonlijk contact met de studenten in een cursus.

Activiteit of bron toevoegen > Collaborate > Toevoegen

 

Voeg de activiteit Collaborate toe aan de cursus.

Geef een duidelijke sessienaam en een gedetailleerde beschrijving op voor de bijeenkomst. Hierdoor kunnen studenten de sessie makkelijk vinden en zich voorbereiden.

De standaardinstelling is dat sessies bijna altijd meteen beginnen. Stel de datum en tijd in voor het begin en het einde van de sessie. Moet een sessie geopend blijven gedurende de cursus? Selecteer Cursusduur.

De sessie is vanaf 15 minuten voor deze tijd toegankelijk voor deelnemers.

Meer over het houden van bijeenkomsten in Collaborate

Benut de mogelijkheden

Met de activiteitsmodule van Collaborate kun je ook een beoordeling geven voor de bijdrage van studenten aan een discussie, de bijdrage koppelen aan een resultaat, de toegang beperken, enzovoort.

  • Beoordelen - Geef een cijfer voor de bijdrage van studenten, aanwezigheid, presentaties of andere dingen die je belangrijk vindt.
  • Resultaten - Koppel een resultaat aan de activiteit. Instellingen kunnen zo bijvoorbeeld bewijs verzamelen voor accreditatiedoeleinden, het succes van een programma beoordelen of verbeterpunten van een programma opsporen.
  • Algemene module-instellingen - Geef aan of je de activiteit wilt weergeven of verbergen voor studenten. Maak een unieke ID om de activiteit te identificeren bij het berekenen van cijfers.
  • Groepsmodus - Geef aan hoe groepen moeten werken. Wil je groepen gebruiken? Moeten de groepen gescheiden zijn of zichtbaar zijn?
  • Toegang beperken - Stel voorwaarden op om de beschikbaarheid van een bron of activiteit voor een cursus te bepalen. Deze voorwaarden kunnen worden getriggerd door datums, scorebereiken, regels van Personalized Learning Designer, profielvelden en/of de afronding van andere cursusactiviteiten. De activiteit of bron komt alleen beschikbaar als aan ALLE beperkingen voor de beschikbaarheid is voldaan.
  • Afronding van activiteit - Geef studenten de mogelijkheid om zelf de progressie in een cursus aan te geven of werk de voortgang automatisch bij op basis van voorwaarden die je selecteert.