Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Een bijeenkomst houden

Klaar voor de les.

Ondanks het feit dat je niet fysiek aanwezig bent, hoeft een college niet saai te zijn.

Geef vroegkomers de tijd. Laat deelnemers de sessie eerder betreden als ze dat willen. Ze kunnen dan even rondkijken en dingen uitproberen. Ga zelf ook op tijd naar de sessie en kijk of alles goed werkt.

Stel jezelf voor. Ga er niet vanuit dat de deelnemers je stem herkennen. Zeg de eerste paar keer altijd wie je bent. Laat ze wennen aan je stem.

Introduceer gastsprekers. Je kunt voor een cursus een gastspreker uitnodigen of groepssamenwerking stimuleren door een deelnemer aan te wijzen als presentator of moderator. Presentatoren kunnen hun schermen delen en afbeeldingen of PowerPoint®-bestanden uploaden. Ze kunnen echter geen machtigingen van andere gebruikers wijzigen, zoals een moderator.

Markeer belangrijke punten in de presentatie. Navigeer door PowerPoint-presentaties met de beschikbare pijlen. Gebruik de tools voor het maken van aantekeningen op het whiteboard of in presentaties om tekst, aanwijzers of andere vormen toe te voegen.

Reserveer tijd voor een vragenronde. Moedig deelnemers aan om vragen te stellen. Als er meerdere mensen deelnemen aan een discussie, volgt de Ultra-ervaring van Blackboard Collaborate automatisch de actieve spreker. De naam van die persoon wordt dan ook op het scherm weergegeven.

Mute jezelf als je niet praat. Het is heel vervelend als iemand praat en op de achtergrond geluiden hoorbaar zijn zoals iemand die zit te typen of met een collega overlegt.

Maak oogcontact. Als je video deelt, kijk dan naar de camera en niet naar de sessie. Dit zal even wennen zijn, maar deelnemers voelen zich dan meer betrokken bij de sessie.

Bestudeer de pagina's in dit gedeelte voor meer informatie over het houden van een sessie.