Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Sessies opnemen

Herhaling graag!

Neem je sessies op zodat studenten deze op een ander moment of vaker kunnen bekijken. Stop en herstart wanneer dat nodig is. Als de opname is voltooid, voeg je de sessie toe aan de cursuspagina.

Een opname bevat de audio, video en eventuele content die is gedeeld tijdens een sessie. Real-time ondertitels worden ook opgenomen. Als er meerdere ondertitels beschikbaar zijn tijdens de sessie, wordt alleen de eerste ondertitel opgenomen.

Meer over live-ondertitels

Opname starten

Meer tools > Opname starten

Je kunt meerdere opnamen maken tijdens een sessie. Als je een opname hebt gestopt en dan besluit om een nieuwe opname te starten, wordt er een nieuwe opname opgeslagen en toegevoegd aan de lijst met opnamen voor die sessie. Klik op Meer tools en Opname stoppen om het opnemen te stoppen.


Opname afspelen

Opgenomen sessies worden opgeslagen als MP4-bestanden. Een opname bestaat uit audio, content die is gedeeld, videobeelden van de actieve spreker en de ondertitels die zijn ingevoerd tijdens de live-sessie. Als voor de sessie meerdere ondertitelingssporen zijn gebruikt, wordt alleen het eerste spoor opgenomen. Andere gebruikers kunnen gedeelde opnamen vanaf elk apparaat streamen.

Gebruikers kunnen de opnamen zo vaak bekijken als ze willen. Er geldt geen limiet voor het aantal weergaven.

Opnamen moeten worden geconverteerd naar een afspeelbare indeling voordat ze kunnen worden weergegeven. Deze conversie wordt uitgevoerd op het moment dat een opname voor het eerst wordt geopend. Deze bewerking kan enkele minuten duren, maar daarna kan de opname door iedereen worden bekeken.


Opnamen downloaden

Je kunt opnamen nu downloaden via de SAS-gebruikersinterface (Session Administrator System) en vanaf de pagina voor het afspelen van opnamen.

Je moet voor elke sessie het downloaden van sessieopnamen toestaan. Open het venster Sessie-instellingen van een sessie en schakel Opnamedownloads toestaan in. Alle opnamen die nu worden gemaakt in deze sessie, kunnen worden gedownload zolang deze optie is ingeschakeld.

Downloads zijn op dit moment alleen beschikbaar voor gebruikers van SAS (Session Administrator System) en Learning Tools Interoperability® (LTI).


Waar vind ik de opnamen?

Opnamen worden opgeslagen op de pagina die is gebruikt om deel te nemen aan de sessie.

  • Meld je via een webkoppeling aan bij Collaborate en selecteer Opnamen.
  • Klik in een cursus van Moodlerooms op de activiteit Collaborate om de opnamen te bekijken.
  • Klik in een cursus van Blackboard Learn op Cursustools > Collaborate.
  • In een LTI-compatibel LMS (Learning Management System) ga je naar Collaborate en selecteer je Opnamen.

Weet je niet wat je moet doen? Ga naar Gebruiken in je cursus voor meer informatie.