Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Inhoud delen

Vertel het niet alleen. Laat het ook zien.

Met de Ultra-ervaring van Blackboard Collaborate is kennisoverdracht stukken gemakkelijker. U kunt inhoud, zoals PowerPoint®-presentaties, uploaden of het scherm van uw bureaublad delen om meer details weer te geven.

Werk met deelnemers samen via tools die beschikbaar zijn wanneer u inhoud deelt.

Bestanden delen

Inhoud delen > Bestanden delen

Upload GIF-, JPEG- en PNG-afbeeldingen, PDF-bestanden of PowerPoint-presentaties naar uw sessie. Bestanden mogen niet groter zijn dan 60 MB.

Selecteer Bestanden hier toevoegen of sleep een bestand naar het vak om dit te uploaden. Klik op Nu delen wanneer de studenten het bestand mogen zien.

Je kunt aangeven dat deelnemers een gedeeld bestand van aantekeningen mogen voorzien tijdens een sessie. Ga hiervoor naar Sessie-instellingen.


Toepassing delen

Inhoud delen> Toepassing delen

Deel uw bureaublad of een softwaretoepassing om studenten les te geven over een bepaald onderwerp. Wanneer u door de toepassing of het bureaublad navigeert, gaan de studenten automatisch mee.

Het delen van toepassingen wordt op dit moment niet ondersteund voor schermlezers in Blackboard Collaborate. Als je een schermlezer gebruikt, kun je bestanden en een leeg whiteboard delen met deelnemers. Het is niet mogelijk om een toepassing te delen.


Whiteboard delen

Inhoud delen > Leeg whiteboard delen

Werk samen met uw studenten via het whiteboard. Open een leeg whiteboard om te tekenen of aantekeningen te maken.

Geef in Sessie-instellingen aan of deelnemers het whiteboard en tools kunnen gebruiken tijdens een sessie.


PowerPoint-dia's

Selecteer Bestanden delen voor een PowerPoint-presentatie van maximaal 60 MB. Zo krijgen u en uw deelnemers de beste ervaring.

Upload de PowerPoint-presentatie en klik op Nu delen. Er verschijnt een deelvenster voor dianavigatie met daarin alle dia's. Selecteer een dia om deze te delen. Je kunt het deelvenster voor dianavigatie altijd openen door op de naam van de presentatie te klikken.

Gebruik Toepassing delen als uw presentatie animaties bevat. Kies Volledig scherm of zorg dat de presentatiemodus actief is voordat je de presentatie gaat delen als een toepassing.


Inhoudstools

Als je een leeg whiteboard deelt of bestanden, krijg je de beschikking over hulpmiddelen waarmee je tijdens de live-sessie bewerkingen kunt uitvoeren. In Sessie-instellingen kun je aangeven of deelnemers dezelfde hulpmiddelen mogen gebruiken.

 • Selecteren: Gebruik de pijl om een object op het whiteboard te selecteren. Nadat u het hebt geselecteerd, kunt u het formaat wijzigen of het object verplaatsen of verwijderen.
 • Aanwijzer: Gebruik de hand om verschillende delen van de zichtbare dia aan te wijzen. Deelnemers zien waar u op de dia naar wijst.
 • Potlood: Gebruik het potlood om uit de vrije hand in de dia te tekenen.
 • Vierkant: Gebruik het vierkantje om een rechthoek, ellips of rechte lijn te tekenen. De keuze is aan u.
 • Tekst: Gebruik de "T" om tekst in de dia te typen.
 • Gum: Gebruik de gum om alles wat door u of een andere moderator aan de dia is toegevoegd met één klik ongedaan te maken.
 • Vorige: Eén dia terug.

  Druk op Alt + Page Down. Op een Mac gebruik je Alt + Fn + pijl-omlaag.

 • PowerPoint-naam: Het deelvenster voor dianavigatie openen.
 • Volgende: Eén dia vooruit.

  Druk op Alt + Page Up. Op een Mac gebruik je Alt + Fn + pijl-omhoog.

 • Stoppen met delen: Het delen van content stoppen.
 • Inzoomen: De content groter maken. Verplaats de content om alles te kunnen zien.
 • Uitzoomen: De content kleiner maken.
 • Optimaal aangepast: Maak optimaal gebruik van de beschikbare schermruimte. Pas de content zo aan dat deze volledig zichtbaar is in de beschikbare ruimte. De content wordt zo groot mogelijk weergegeven, met behoud van de hoogte-breedteverhouding.
 • Werkelijke grootte: Hiermee wordt de afbeelding met de oorspronkelijke grootte weergegeven.
 • Weergavebesturing tonen/verbergen: De hulpmiddelen voor zoomen, weergave en grootte tonen of verbergen.