Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Chatten

Maak sessies nog aantrekkelijker door de chatfunctie te gebruiken.

De meeste studenten hebben veel ervaring met chatten en zullen geen problemen hebben met deze vorm van communicatie. Je zult merken dat studenten die anders onhoorbaar of onzichtbaar zijn, zich nu wel uitspreken.

Chatten toestaan in sessies

Meer tools > Sessie-instellingen > Chatberichten plaatsen

Het is mogelijk dat de chatfunctie is uitgeschakeld wanneer je een sessie voor de eerste keer opent. Je moet de functie dan inschakelen.


Ongestoord overleggen met andere moderators

Je kunt nu tijdens een sessie ongestoord met andere moderators chatten in een privékanaal. In Collaborate kan gemakkelijk worden geschakeld tussen chatten met moderators en met iedereen in de sessie.

Selecteer Moderators in de vervolgkeuzelijst Chatten met om via een privékanaal te praten met andere moderators. Selecteer Iedereen om te chatten met moderators en deelnemers.


Hoe kan ik zien of er nieuwe chatberichten zijn?

Je ziet een melding op het scherm als er iets gebeurt in de cursus waarvan je op de hoogte moet zijn. Als er nieuwe chatberichten zijn, verschijnt er ook een melding.

De melding blijft een paar seconden op het scherm staan en verdwijnt dan. De melding geeft aan dat er een nieuw chatbericht is, om hoeveel berichten het gaat en in welk kanaal het bericht is ontvangen.

Als het chatvenster is geopend, zie je ook een waarschuwing voor een nieuw chatbericht in de vervolgkeuzelijst Chatten met.