Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Gebruiken in je cursus

Betrokkenheid in een virtueel klaslokaal alsof het om persoonlijke betrokkenheid gaat!

Meer studenten kunnen vaker deelnemen. Studenten kunnen eenvoudig en snel deelnemen aan de browsergebaseerde sessies vanaf elke locatie met een internetverbinding. Studenten kunnen deelnemen aan een cursus in situaties waarin ze anders afwezig zouden zijn.

De interactie tussen studenten onderling en tussen studenten en cursusleiders neemt toe. "Discussies kunnen weer dynamisch en spontaan zijn, waardevol en leerzaam, omdat de audio- en videocomponenten van de interface real-time leren en discussiëren stimuleren."1

Het bevordert actief leren. Studenten kunnen hun ideeën en feedback delen in real time. Ze kunnen betrokken blijven door middel van chatdiscussies en het gebruik van interactieve whiteboards.

Audiocursisten zijn betrokken.Online cursussen zijn traditioneel gebaseerd op tekst. Met Blackboard Collaborate kun je cursisten enthousiast maken met verschillende leerstijlen.

Studenten kunnen de inhoud doornemen die ze in hun eigen tempo verwarrend vonden. Neem sessies op om ze later nog eens te raadplegen.


Gebruiken in je cursus

Wat zijn de mogelijkheden? Selecteer de optie die bekend voorkomt.

Moderatortoegang tot de planningsoptie van Collaborate

Collaborate is toegankelijk via een URL. In de lijst zie je eerst je naam, sessies, opnamen, een optie om uit te loggen en een optie om over te schakelen naar de originele ervaring.


Collaborate in een Moodlerooms-cursus

Cursusleiders van Moodlerooms klikken op Activiteit of bron toevoegen om toegang te krijgen tot Collaborate.


Collaborate in een Blackboard Learn-cursus

Cursusleiders van Blackboard Learn hebben toegang tot Blackboard Collaborate via Cursustools in het menu Cursusbeheer.


Collaborate in een LTI-compatibel Learning Management System

Je gaat naar Collaborate vanuit de cursus. Je komt dan in het LMS. In de lijst staan je naam, sessies en opnamen. De lijst bevat geen optie om uit te loggen of naar een andere ervaring over te schakelen.


Moderatortoegang tot het originele Session Administration System

Collaborate is toegankelijk via een URL. Je ziet de tabbladen Mijn planning, Opnamen, Profiel, Functies, Rapporten en Uitloggen.