Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Inbellen bij een sessie

Als dit wordt aangeboden door je instelling, kun je ook inbellen om te communiceren met andere gebruikers. Als een gebruiker die inbelt, kun je alle functies van Blackboard Collaborate gebruiken en communiceren met alle gebruikers in de sessie.

Gebruikers van een mobiel apparaat kunnen op dit moment geen teleconferentie gebruiken voor audiocommunicatie binnen een sessie.

De teleconferentieservice

Geïntegreerde telefonie zorgt ervoor dat een eigen teleconferentieprovider overbodig is. De service voor teleconferenties wordt verzorgd door Blackboard Collaborate. Telefoonnummers en pincodes voor teleconferenties worden automatisch gegenereerd op het moment dat de sessie wordt aangemaakt. Iedereen kan inbellen bij de sessie en een verbinding tussen de sessie en de bridge voor teleconferentie starten.

Blackboard stelt een nummer in de staat Virginia beschikbaar voor de VS en Canada, een nummer in het Verenigd Koninkrijk voor Europa, en een nummer in Sydney voor Australië. Er kan sprake zijn van kosten voor internationale gesprekken.


Inbellen bij een sessie

Je avatar > Mijn instellingen > Audio- en video-instellingen > Nummer genereren > Het vermelde nummer bellen > De pincode invoeren

Er kunnen maximaal 25 deelnemers vanaf hun telefoon inbellen bij een sessie. Als dit maximum aantal deelnemers is bereikt, krijgen volgende gebruikers geen nummer om te bellen.

Je ontvangt een unieke pincode om te worden aangemeld bij de sessie. Als je de pincode invoert, wordt de audio van je telefoon gekoppeld aan je avatar. Hierdoor kan iedereen zien wie er aan het woord is.

Elke pincode is uniek voor een bepaalde sessie. De code werkt niet meer als de sessie is beëindigd.

Je moet via een browser deelnemen aan een sessie om je telefoon te gebruiken.

Je hebt toegang tot alle gebruikelijke hulpmiddelen in de sessie. Je microfoon verandert in een telefoon. De andere deelnemers zien een telefoonsymbool naast je naam in het deelnemersvenster.

Je geluid is uitgeschakeld op het moment dat je inbelt bij de sessie. Klik in de browser op het telefoonsymbool om je audio in of uit te schakelen.

Als je het toetsenbord wilt gebruiken, druk je op Alt + M om het geluid van de telefoon aan of uit te zetten.

Je kunt nog steeds de mute-functie gebruiken op je telefoon. Zorg ervoor dat de audio is ingeschakeld in je browser als je wilt dat de anderen je horen.


Wat gebeurt er als ik de verbinding verbreek op mijn telefoon?

Als je de verbinding verbreekt zonder eerst de sessie te verlaten, ben je nog steeds verbonden met de sessie. Je maakt dan gebruik van de microfoon van je computer.

Kan ik gewoon beelden laten zien als ik mijn telefoon gebruik?

Ja. Je hebt toegang tot alle gebruikelijke hulpmiddelen in de sessie. Je kunt video delen, chatten, inhoud delen als je de rol van moderator hebt, enzovoort.

Hoe verlaat ik een sessie als ik inbel met mijn telefoon?

Als je een sessie volledig wilt verlaten, klik je boven aan het scherm op Sessie verlaten. De audio van je telefoon wordt dan automatisch losgekoppeld van de sessie. Je hoort ook niks meer van de sessie. Je hoeft alleen nog de verbinding op je telefoon te verbreken.