Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Aanbevolen procedures voor sessies

Neem goed voorbereid deel aan een sessie en maak een goede indruk.

Ga op tijd naar de ruimte van de sessie. Geef jezelf de tijd om te leren wat je wel en niet kunt doen in de sessie. Voeg een profielfoto toe en geef de instellingen voor audio en video op. Als je gaat presenteren, controleer dan of je content kunt delen. Oefen met de verschillende tools.

Kom op tijd. Als je niet vóór de afgesproken tijd aanwezig kunt zijn, kom dan in ieder geval niet te laat. Informeer de moderator als je later komt of afwezig zult zijn. Iedereen kan meldingen instellen om een bericht te ontvangen als er nieuwe mensen zijn in de sessie en om wie het gaat.

Stel jezelf voor. Ga er niet vanuit dat iedereen automatisch weet wie je bent. Zeg de eerste paar keer altijd wie je bent. Geef aan de cursusleider door wie er deelneemt. Geef iedereen een kans om je te leren kennen.

Maak oogcontact. Als je video deelt, kijk dan naar de camera en niet naar de sessie. Dit kan in het begin wat onwennig zijn, maar mensen voelen zich dan wel meer betrokken bij je verhaal. Als je iets anders moet doen tijdens de sessie, schakel de videobeelden dan uit.

Mute jezelf als je niet praat. Achtergrondgeluid kan heel irritant zijn. Zet het geluid dus uit als je even iets wilt typen of moet overleggen. Je voorkomt zo ook dat mensen gaan denken dat je helemaal niet oplet.

Wees professioneel. Denk eraan dat je in gezelschap bent, ook al neem je deel aan de sessie terwijl je rustig alleen achter je bureau zit. Je bent virtueel aanwezig in dezelfde ruimte als medestudenten, docenten en gastdocenten. Maak een goede indruk. Doe mee. Praat niet door iemand heen. Steek je hand op als je iets wilt zeggen. Typ vragen en feedback in de chat. Kies een geschikte profielfoto. Gebruik geen vreemde gebaren en gezichtsuitdrukkingen.