Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Toegankelijkheid

Blackboard doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat alle producten en services die wij leveren, bruikbaar en toegankelijk zijn voor alle gebruikers, ongeacht hun leeftijd, vermogens of situatie. Gezien onze sterkte traditie als het gaat om vooruitstrevendheid op het gebied van toegankelijkheid, worden onze producten ontworpen en ontwikkeld in overeenstemming met de internationaal erkende WCAG-richtlijnen (Web Content Accessibility Guidelines) 2.0, klasse AA, evenals de Section 508-standaarden in de Verenigde Staten. Er worden regelmatige audits van onze software uitgevoerd door een derde partij, om te waarborgen dat de kwaliteitsverwachtingen worden waargemaakt en behouden.

More on the VPAT for Collaborate with the Ultra experience (alleen in het Engels)

More on WCAG 2.0 Level AA for Collaborate with the Ultra experience (alleen in het Engels)

Meer over de commitment van Blackboard voor wat betreft toegankelijkheid (alleen beschikbaar in het Engels)

Blackboard Collaborate omvat de volgende zaken:

  • Schermlezerondersteuning op volledig scherm van alle belangrijke werkstromen.
  • Algemene sneltoetscombinaties voor veelvoorkomende acties. Er zijn aanvullende sneltoetscombinaties. Zie voor meer informatie Sneltoetscombinaties.
  • Schermlezerondersteuning voor whiteboardactiviteiten en geüploade bestanden, zonder dat ingewikkelde conversies nodig zijn.
  • Live-ondertitels. Zie voor meer informatie Live-ondertitels.

Informatie over toetsenbordnavigatie

Overal in Blackboard Collaborate worden toetsenbordinteracties gebruikt die standaard zijn in de branche. De toetsenbordnavigatiepatronen kunnen variëren tussen browsers (Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome) maar de interacties binnen een bepaalde browser zijn algemeen en consistent.

Als je een Mac gebruikt met Firefox of Safari en het navigeren met het toetsenbord lastig is, controleer dan de instellingen van het besturingssysteem en de browser en pas deze eventueel aan. Zorg ervoor dat de instellingen goed zijn geconfigureerd voor navigatie met het toetsenbord. Raadpleeg deze onderwerpen voor meer informatie:

Voor veelvoorkomende acties binnen Blackboard Collaborate zijn algemene sneltoetscombinaties vastgesteld. Aanvullende sneltoetscombinaties zijn onder meer:

  • Om de microfoon aan en uit te zetten, druk op Alt + M.
  • Om de camera aan en uit te zetten, druk op Alt + C.
  • Om je hand op te steken en te laten zakken, druk op Alt + H.
  • Om naar de volgende dia te gaan, druk op Alt + Page Up. Op een Mac gebruik je Alt + Fn + pijl-omhoog.
  • Om terug te gaan naar de vorige dia, druk op Alt + Page Down. Op een Mac gebruik je Alt + Fn + pijl-omlaag.

Beste configuratie voor het werken met de schermlezer

Als je een schermlezer wilt gebruiken met Blackboard Collaborate, werkt dat het best met een combinatie van Internet Explorer® en Jaws op een Windows®-systeem. Op een Mac® kun je Safari® en VoiceOver gebruiken.

Live-ondertitels

De Ultra-ervaring omvat live-ondertiteling voor doven en slechthorenden. Hierdoor komt een toegankelijke leerervaring beschikbaar voor dove en slechthorende studenten, evenals voor studenten met een andere moedertaal dan de moderator.

Moderators moeten deelnemers ondertitelaars maken. Ondertitelaars typen wat er wordt gezegd tijdens een sessie. Andere deelnemers kunnen in realtime zien wat er wordt getypt. Je kunt meerdere ondertitelaars hebben voor meerdere talen.

Meer over live-ondertitels voor moderators

Inhoud delen

Het delen van toepassingen wordt op dit moment niet ondersteund voor schermlezers in Blackboard Collaborate. Als je een schermlezer gebruikt, kun je bestanden en een leeg whiteboard delen met deelnemers. Het is niet mogelijk om een toepassing te delen.