Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Bewerkingen

Productondersteuning

Productondersteuning voor de SaaS-implementatie (software-as-a-service) van Blackboard Learn wordt op dezelfde manier aangeboden door Blackboard Support als bij iedere andere standaardinstallatie van Blackboard Learn. 

Serviceniveaus

Learn in de cloud wordt aangeboden met een SLA (Service Level Agreement) van 99.9% uptime. Als u meer wilt weten over de SLA, zoals het vergoedingsbeleid bij een lagere uptime, raadpleeg dan het contract dat is afgesloten met Blackboard of neem contact op met uw accountmanager bij Blackboard.

Updates en onderhoud

Net als bij de meeste SaaS-modellen, worden updates en onderhoud voor de SaaS-implementatie van Blackboard Learn automatisch uitgevoerd. Updates worden volgens een vooraf bepaald schema toegepast door Blackboard. 

Updates zoals patches, onderhoud, correcties van fouten en kleine verbeteringen worden mogelijk niet vooraf aangekondigd. Problemen waarvoor een oplossing wenselijk is, worden zo snel mogelijk verholpen.

In het geval van grotere updates waarvoor change-management nodig is op uw campus, worden de updates wel uitgevoerd maar krijgen ze de status inactief/uitgeschakeld. U kunt dan de tijd nemen om de verbeteringen of nieuwe functionaliteit te testen in uw testomgeving voordat u de update activeert of inschakelt in de productieomgeving. Dergelijke wijzigingen worden op ongeveer dezelfde manier gecommuniceerd als eerder het geval was met Enterprise-releases. 

Disaster Recovery

Amazon Web Services (AWS) biedt een hoge uptime (beschikbaarheid) door te werken met afzonderlijke regio's en beschikbaarheidszones. Een AWS-regio is geografisch verschillend van andere AWS-regio's. De SaaS-versie van Learn wordt ondergebracht in de AWS-regio US-East (in het noorden van Virginia). Er zijn ook regio's in het westen van de VS, evenals internationale regio's. Elke regio bestaat uit verschillende beschikbaarheidszones. Beschikbaarheidszones binnen een regio worden beheerd op fysiek gescheiden resources, zodat een storing in de ene zone geen gevolgen heeft voor andere beschikbaarheidszones.

Om een optimale uptime te garanderen, wordt de SaaS-implementatie van Learn verdeeld over verschillende beschikbaarheidszones. Als er een storing optreedt op resources in de ene beschikbaarheidszone, zorgen servers in de andere beschikbaarheidszones ervoor dat de service niet wordt onderbroken. Bovendien worden dan binnen enkele minuten extra resources online geschakeld in die andere beschikbaarheidszones om eventuele extra belasting op te vangen. 

Naast deze architectuur met verschillende beschikbaarheidszones, wordt er regelmatig een back-up gemaakt van de componenten van het systeem. In het geval van een zeer ernstige storing is het daardoor mogelijk om het overgrote deel van de technologie-stack binnen enkele minuten na de storing weer online te hebben. Blackboard zal alles in het werk stellen om de service zo snel mogelijk te herstellen.

Instanties voor testen, ontwikkelen en implementeren

Als u kiest voor de SaaS-oplossing voor Learn, ontvangt u een test-instantie van Learn in de cloud waarin u kunt experimenteren met het inschakelen van nieuwe functies zonder dat dit van invloed is op de productieomgeving. Het betreft hier een minder krachtige instantie, zonder load balancing en zonder een gegarandeerde SLA, aangezien de instantie is bedoeld voor testen en experimenteren. De instantie is niet ontworpen om te worden gebruikt als een kloon voor implementatie, tests onder volle belasting, etc.

Er worden geen implementatie-instanties aangeboden. Het SaaS-model betekent dat u geen klonen van de productieomgeving gaat implementeren voorafgaand aan updates.

Er worden geen ontwikkel-instanties aangeboden aangezien door klanten ontwikkelde Building Blocks niet worden ondersteund in het SaaS-model. Zie Beleid voor Building Blocks in SaaS-model voor meer informatie.