Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Uw migratie plannen

De methode kiezen voor migratie naar de SaaS-oplossing voor Learn

U kunt op twee manieren overstappen van een instantie van Blackboard Learn met zelf-hosting of beheerde hosting naar het nieuwe SaaS-implementatiemodel:

  • Cursusgebaseerde migratie: De aanbevolen methode als u alleen bepaalde cursussen wilt migreren, geen bestaande content/gegevens wilt overbrengen of "helemaal opnieuw wilt beginnen" met een schone installatie van Blackboard Learn.
  • Volledige gegevensmigratie: De aanbevolen methode als er een hoge mate van continuïteit vereist is tussen uw oude en nieuwe systemen. Dit is ook de beste methode als u alle instellingen, aanpassingen, etc. wilt behouden

Als u kiest voor de SaaS-implementatie van Learn, ontvangt u als onderdeel van de licentie een eenmalige gegevensmigratie (cursusgebaseerd of een volledige gegevensmigratie) met ondersteuning door medewerkers van Blackboard. 

Cursusgebaseerde migratie

Bij een cursusgebaseerde migratie krijgt u hulp van medewerkers van Blackboard om een plan op te stellen voor het archiveren van de cursussen die u wilt overzetten uit uw bestaande instantie van Learn. Deze medewerkers zetten deze gearchiveerde cursussen terug in de SaaS-implementatie van Learn.

Een cursusgebaseerde migratie wordt aanbevolen als u de overstap naar een SaaS-implementatie wilt aangrijpen om uw installatie “op te schonen” en helemaal opnieuw te beginnen.

Een cursusgebaseerde migratie is de enige optie als u overstapt van een ander door Blackboard aangeboden LMS (Learning Management System), zoals ANGEL, Moodlerooms Joule of Vista/CE.

Het is mogelijk dat bij een cursusgebaseerde migratie ook externe LMS-platforms kunnen worden ondersteund die voldoen aan de Common Cartridge-specificatie. Dit moet echter per geval worden bekeken.

Volledige gegevensmigratie

Een volledige gegevensmigratie is complexer en kost meer tijd dan een cursusgebaseerde migratie, maar u houdt wel de beschikking over al uw bestaande gegevens. Bij een volledige gegevensmigratie geven medewerkers van Blackboard adviezen voor het exporteren van uw gegevens en het bestandssysteem. De geëxporteerde database en het bestandssysteem worden beschikbaar gesteld aan Blackboard. Medewerkers van Blackboard voeren de vereiste conversies van de gegevens en van het bestandssysteem uit om de gegevens en bestanden terug te kunnen zetten in de nieuwe SaaS-omgeving.

Blackboard stelt alles in het werk om ook gegevens voor Building Blocks van Blackboard (zoals SafeAssign) te migreren, evenals voor externe Building Blocks van Premier Partners (zoals McGraw-Hill Connect, Wiley Plus, etc.).

Het is mogelijk dat niet voor alle Building Blocks een volledige gegevensmigratie kan worden uitgevoerd.

Deze methode wordt aanbevolen als er een hoge mate van continuïteit vereist is tussen uw oude en nieuwe systemen. Dit is ook de beste methode als u alle instellingen, aanpassingen, etc. wilt behouden

Volledige gegevensmigratie wordt niet ondersteund voor klanten die willen migreren van ANGEL, Vista/CE of een LMS van derden.