Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Blackboard Partner Cloud

Met de Blackboard Partner Cloud wordt ons aanbod van Building Blocks voor inhoud gestroomlijnd in één registratie- en activeringsproces. De Blackboard Partner Cloud neemt niet alleen de uitdagingen weg van het beheren van oude en nieuwe versies van Building Blocks, maar versnelt ook het aanbieden van nieuwe partnerfuncties en productupdates. Uiteraard blijven vertrouwelijke gegevens van studenten hierbij privé en veilig.

Tijdens de overstap naar deze technologie blijft Blackboard gebruikmaken van 'best practices' en zullen consistente en systeemeigen werkstromen van Blackboard Learn worden geïmplementeerd voor alle partnerintegraties, waaronder:

 • Eenmalige aanmelding zorgt ervoor dat cursusleiders en studenten zich maar één keer hoeven te aanmelden voor toegang tot alle cursusbronnen.
 • Cijferlijsten worden automatisch bijgewerkt, zodat alle cijfers voor opdrachten worden opgenomen in Blackboard Grade Center, wat tijd bespaart voor cursusleiders.
 • De voorziening voor diepe koppelingen geeft faculteitsmedewerkers meer controle over de manier waarop ze informatie aanbieden en geeft studenten eenvoudig toegang tot hun cursuswerk.
 • Compliance met wetgeving inzake de privacy van gegevens van studenten, zoals de Family Educational Rights and Privacy Act (FERPA), zorgt ervoor dat vertrouwelijke studentengegevens veilig en beveiligd blijven.

Hoe maak ik de Blackboard Partner Cloud beschikbaar op mijn instelling?

De Partner Cloud is beschikbaar voor instellingen via het gratis Building Block Partner Cloud. U moet het Building Block eerst installeren en configureren en beschikbaar maken. Vervolgens configureert u de afzonderlijke partnerintegraties die u beschikbaar wilt maken voor faculteitsmedewerkers en studenten.

Wat zijn de technische vereisten voor het Building Block Partner Cloud?

 1. Het Building Block Partner Cloud is beschikbaar voor klanten met een licentie voor Blackboard Learn 9.1 Service Pack (SP) 10 en hoger.
  1. SP 10-12: het Building Block kan worden gedownload van Behind the Blackboard.
  2. SP 13 en hoger: het Building Block Partner Cloud wordt standaard meegeleverd.
 2. Het Building Block Partner Cloud vereist Cloud Services, beschikbaar met Blackboard Learn SP10 en hoger. De voorziening Cloudverbinding moet in ieder geval worden ingeschakeld. Andere cloudvoorzieningen, zoals profielen, zijn optioneel.
 3. Het Building Block Partner Cloud werkt alleen goed als de meest recente patches zijn geïnstalleerd.
 4. De Blackboard Learn-omgeving moet bereikbaar zijn door de externe Cloud Services, ook als deze achter een firewall of beveiligingssoftware bevinden. Dit geldt ook voor test- of ontwikkelomgevingen die toegang moeten hebben tot de cloud.

Zie Veelgestelde vragen over het werken in de cloud voor meer informatie over Blackboard Cloud.

ZieCloudbeheer voor meer informatie over de configuratie en het testen van Blackboard Cloud.

Wat als mijn instelling momenteel een van de bestaande Building Blocks voor publicatie van Cengage Learning, McGraw-Hill, Pearson of WileyPLUS gebruikt?

Bestaande Building Blocks voor partnerintegratie met inhoud van McGraw-Hill Higher Education, Pearson, WileyPLUS en Cengage Learning blijven gewoon bestaan en worden voor onbepaalde tijd ondersteund. Als uw instelling op dit moment werkt met deze Building Blocks, blijf dat dan vooral doen en installeer het Building Block Blackboard Cloud om toegang te krijgen tot integraties via Partner Cloud.

Voldoen de integraties via Partner Cloud aan FERPA? Welke gegevens worden via de Partner Cloud uitgewisseld tussen Blackboard Learn en partners?

Blackboard en haar partners werken samen om partnerinhoud via Partner Cloud te integreren in Blackboard Learn. Uiteraard wordt hierbij in hoge mate rekening gehouden met FERPA-wetgeving en privacykwesties betreffende de gegevens van studenten. Het resultaat hiervan is dat het delen en opslaan van gegevens is beperkt tot uitsluitend instellingsgegevens en versleutelde unieke ID's. Vertrouwelijke studentengegevens worden niet uitgewisseld tussen Blackboard en Macmillan en worden niet opgeslagen in de cloud.

De integratie van Blackboard Learn en partnersystemen van Partner Cloud volgt de standaard Basic LTI (Learning Tool Interoperability) voor open interoperabiliteit van leerhulpmiddelen. Het Building Block Partner Cloud geeft de waarden voor deze instellingen door aan de partner: Naam van instelling, Gedeelde geheime sleutel en Consumentensleutel. De standaardinstelling is dat Blackboard Learn nooit vertrouwelijke gegevens van studenten (zoals hun Blackboard-ID) deelt met de partner. Om eenmalige aanmelding bij partnersystemen mogelijk te maken, verstuurt Blackboard Learn alleen een unieke ID naar de partner die via standaardversleuteling wordt gecodeerd. Deze versleutelde ID is volledig onbegrijpelijk voor de partner, aangezien deze wordt versleuteld door Blackboard Learn en niet rechtstreeks mag worden herleid naar een Blackboard-gebruiker.

De lokale Blackboard-beheerder van de campus heeft volledige controle over hoeveel extra gegevens er wordt gedeeld tussen Blackboard Learn en de partner. De Blackboard-beheerder kan er bijvoorbeeld voor kiezen de naam van cursussen en gebruikers al dan niet te delen. Als daarvoor wordt gekozen, wordt deze basisinformatie alleen maar weergegeven aan gebruikers om de totaalervaring te verbeteren. Niets van deze informatie wordt echter gedeeld, tenzij de lokale Blackboard-beheerder dit expliciet toestaat.

Alle gegevens die worden uitgewisseld tussen Blackboard Learn en de partner worden ondertekend en veilig verzonden via SSL. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de gegevens 100% veilig zijn en altijd worden beschermd. Na afronding van een partneropdracht die is geïmplementeerd in Blackboard Learn, wordt de score versleuteld door de partner en verstuurd naar Blackboard Learn via SSL en versleutelde ID's. Blackboard Learn ontvangt de score van de partner en registreert deze in Blackboard Learn Grade Center.

Wat voor gevolgen heeft het uitschakelen van het Building Block Partner Cloud voor cursusleiders en studenten die eerder een van de integraties van Partner Cloud in hun cursussen hebben gebruikt?

Als het Building Block Partner Cloud wordt uitgeschakeld of verwijderd, werken de koppelingen naar partnerinhoud die beschikbaar is gemaakt binnen de Blackboard Learn-cursus niet meer. De cursusleider moet deze koppelingen verwijderen of verbergen in de studentenweergave. De partnerkoppelingen in het gebied Cursustools verdwijnen automatisch.

Afhankelijk van de specifieke partnerintegratie, hebben cursusleiders en studenten mogelijk rechtstreeks via de betreffende partnerwebsite toegang tot hun partnerinhoud. Hiervoor moeten ze dan de referenties voor hun partneraccount gebruiken. In dit geval gaan er geen deelname- of prestatiegegevens van studenten verloren.

Hoe gaan cursusleiders aan de slag met de Partner Cloud-integraties?

Nadat de afzonderlijke partnerintegraties zijn geconfigureerd en beschikbaar zijn gemaakt via het Building Block Partner Cloud, hebben cursusleiders vanuit hun cursussen in Blackboard Learn toegang tot de partnerinhoud. Alle Partner Cloud-integraties zijn toegankelijk door Commerciële inhoud te selecteren op het tabblad Inhoud van uitgever in een inhoudsgebied van een cursus. De eerste keer dat een cursusleider probeert de partnerinhoud te openen, moeten ze zich registreren bij de partner en hun partnerinhoud koppelen aan hun Blackboard Learn-cursus. Dit is een eenmalig registratieproces.

Zie het onderwerp Blackboard Partner Cloud Communication & Adoption Toolkit voor meer informatie.

Hoe gaan studenten aan de slag met Partner Cloud-integraties?

Wanneer een cursusleider partnerinhoud toevoegt aan een cursus, wordt er een directe koppeling ingesloten in hun Blackboard Learn-cursus. De eerste keer dat een student op deze koppeling klikt, moeten ze zich registreren bij de partner en een vooraf gekochte toegangscode invoeren of op dat moment een code kopen. Dit is een eenmalig registratieproces. Als de student na succesvolle registratie op een ingesloten koppeling klikt, gaan ze direct naar de bijbehorende partnerinhoud.

Zie het onderwerp Blackboard Partner Cloud Communication & Adoption Toolkit voor meer informatie.

Als profielen zijn ingeschakeld op mijn instelling, hoe beïnvloedt dat de ervaring van cursusleiders en studenten voor wat betreft Partner Cloud-integraties?

Als de optie Cloudprofielen is ingeschakeld binnen de instelling, moeten gebruikers die met de Partner Cloud willen werken hun Blackboard-profiel bevestigen of aanmaken op het moment dat ze de Partner Cloud-integratie voor het eerst gebruiken. Dit kan via het tabblad Inhoud van uitgever in het geval van cursusleiders en via een ingesloten koppeling voor studenten. Deze stap is niet vereist voor het proces. De gebruiker kan namelijk ook een optie kiezen om de stap voor het koppelen van een Blackboard-profiel over te slaan. Deze stap vindt direct plaats voordat het registratieproces met de specifieke partner wordt gestart.

Als de instelling Cloudprofielen NIET heeft ingeschakeld, wordt de bovenstaande stap overgeslagen in de werkstroom. De gebruiker ziet dan geen verwijzing naar Blackboard-profielen wanneer hij of zij de Partner Cloud wil gebruiken. Het enige wat in dit scenario worden gedeeld met het Blackboard-profiel is een unieke ID die aan de Learn-account van de gebruiker is gekoppeld.  Er worden in dit scenario geen persoonsgegevens opgeslagen in de service Blackboard Profiles. In het profiel worden GEEN namen, e-mailadressen of andere gegevens opgeslagen, alleen de unieke ID die voor die gebruiker is aangemaakt.