Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cengage Learning iLrn

Cengage Learning iLrn is een geïntegreerd systeem voor diagnose, zelfstudie, beoordeling, opdrachten en cursusbeheer dat tijdbesparend is voor cursusleiders en waarmee de leerervaring van studenten wordt verbeterd. Dit onlinesysteem bevat alles wat studenten nodig hebben om de vaardigheden en concepten van de cursus onder de knie te krijgen, inclusief een interactieve diagnostische studietool, een interactief e-book dat met verschillende media is verrijkt, een handleiding voor studentenactiviteiten (Heinle eSAM), evenals video-, partner- en groepactiviteiten met gesproken tekst en grammatica-zelfstudies. De gebruiksvriendelijke interface zorgt ervoor dat cursusleiders binnen enkele minuten het werk voor een heel semester kunnen klaarzetten. Daarnaast kunnen ze toetsen en activiteiten met toegevoegde audio afnemen, video's en ander materiaal uploaden, delen en beoordelen via Share it!, cijfers van studenten raadplegen en nog veel meer.

Blackboard en Cengage Learning iLrn

Cengage Learning iLrn is een oplossing waarmee instellingen toegang krijgen tot een krachtige taalonderwijsomgeving. Bovendien is de leerervaring zeer prettig en volledig afgestemd op de student. Gecombineerd met een geavanceerde Blackboard Learn-integratie, is het resultaat zeer toegankelijk en dynamisch onderwijsmateriaal.

Enkele belangrijke voordelen:

  • Diepe integratie: Voorzieningen zoals eenmalige aanmelding, koppelingen naar inhoud op cursus- of hoofdstukniveau en integratie met het Grade Center zorgen ervoor dat cursusleiders en studenten all taalonderwijsprocessen vanuit Blackboard Learn kunnen beheren.
  • Intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface: een compacte, moderne weergave betekent dat u onderwijsmateriaal gemakkelijk kunt selecteren en delen.
  • Overal en altijd toegang: Een op internet gebaseerde technologie en een efficiënt ontwerp zorgen voor een superieure ervaring zowel binnen als buiten Blackboard Learn.
  • Beveiliging en privacy: Via op rollen gebaseerde machtigingen wordt de toegang tot gegevens beperkt op type gebruiker en inhoud.

Hoe wordt deze integratie aangeboden?

De integratie met Cengage Learning iLrn wordt aangeboden via het Building Block Partner Cloud. Met dit Building Block wordt verbinding gemaakt met de Blackboard Partner Cloud, waarmee ons aanbod van Building Blocks voor inhoud wordt gestroomlijnd in één registratie- en activeringsproces. De Partner Cloud neemt niet alleen de uitdagingen weg van het beheren van oude en nieuwe versies van Building Blocks, maar versnelt ook het aanbieden van nieuwe functies en productupdates van Cengage.

Hoe ga ik aan de slag?

Ga naar Behind the Blackboard om het Building Block Partner Cloud te downloaden voor Blackboard Learn, Service Pack 10 en hoger. Het Building Block wordt standaard geleverd bij Blackboard Learn 9.1, Service Pack 13. Na de installatie van Cengage Learning iLrn moet het het Building Block beschikbaar worden gemaakt voor cursusleiders en studenten.

Als u meer wilt lezen over het installeren van het Building Block Partner Cloud en het configureren van de Cengage Learning iLrn-integratie, leest of downloadt u de (Ontbrekend bestand: File:Learn/9.1_SP_14/Administrator/130_Building_Blocks/010_Featured_Building_Blocks/Blackboard_Partner_Cloud/Cengage_Learning_iLrn/Cengage_Learning_iLrn_Partner_Cloud_Integration_Admin_Guide_v1.0.pdf)Administrator Guide in PDF-formaat.

Moet ik Blackboard Cloud inschakelen om de Cengage Learning iLrn-integratie te kunnen gebruiken?

Ja. De Blackboard Cloud moet zijn ingeschakeld om gebruik te kunnen maken van alle functies binnen Blackboard Cloud Services, dus ook van de Blackboard Partner Cloud die wordt gebruikt om de Cengage Learning iLrn-integratie aan te bieden. Meer specifiek moet de Cloud Connector zijn ingeschakeld, zodat de cloud een terugkoppeling heeft naar de opgegeven URL. Cloudprofielen en tools voor sociaal leren worden NIET automatisch ingeschakeld wanneer u de Blackboard Cloud inschakelt. Deze voorzieningen zijn echter niet vereist voor het gebruiken van de Cengage Learning iLrn-integratie.

Tweewegcommunicatie met de Cloud Services is noodzakelijk. Als u Blackboard uitvoert vanachter een firewall als een testserver of uit veiligheidsoverwegingen, moet u de firewall openstellen voor deze voorzieningen.

Hoe gaat een cursusleider aan de slag met de integratie?

De gebruiker begint in de eigen Blackboard-account en meldt zich vervolgens aan bij de iLrn-account om de integratie te activeren. Het is mogelijk dat u eerst nog een iLrn-account moet aanmaken. Deze procedure hoeft maar één keer te worden uitgevoerd. Alle volgende aanmeldingen bij iLrn vanuit Blackboard verlopen via de functie voor “eenmalige aanmelding” van Blackboard. Cursusleiders hebben een Book Key nodig om het materiaal te identificeren dat ze hebben uitgekozen voor hun cursus. Studenten hebben geen cursuscodes meer nodig, maar wel een Book Key om aan te tonen dat ze recht hebben op toegang tot het materiaal. Zowel cursusleiders als studenten kunnen ook nog toegang krijgen via www.cengage.com/ilrn als ze willen. De integratie heeft geen gevolgen voor de werkstroom voor cursusleiders in het iLrn Instructor Workstation.

Hoe verschilt de iLrn-integratie van MindLinks?

Studenten hebben geen toegangscode van MindLink nodig om vanuit een cursus in Blackboard toegang te krijgen tot iLrn. Ze gebruiken de iLrn PAC die bij hun pakket is geleverd. iLrn-activiteiten worden niet diep gekoppeld binnen Blackboard. Het uitwisselen van cijfers gebeurt op cursus- of hoofdstukniveau, niet op activiteitniveau.

Als binnen de instelling al een MindLinks Building Block is geïnstalleerd, moeten we dan nog iets installeren voor de iLrn-integratie?

Niet altijd. De iLrn/Bb-integratie werkt via het Building Block Partner Cloud, de nieuwe methode van Blackboard om inhoud van uitgevers (zoals Cengage iLrn/HLC) te integreren, waardoor het niet nodig is om aangepaste Building Blocks te maken. Dit Building Block maakt standaard deel uit van de meest recente Service Packs van Bb, wat betekent dat de Blackboard-beheerder van de instelling geen andere componenten hoeft te laden als ze het meest recente Service Pack gebruiken. Als u in de gelegenheid bent om met iemand te overleggen die verstand heeft van de specifieke versie van Blackboard, kunt u hem/haar het volgende vertellen: het Building Block Partner Cloud is standaard opgenomen in Bb Learn 9.1 Service Pack 13 en hoger (het huidige SP is 14), en kan worden geladen in Bb Learn 9.1 met Service Packs 10-12. Het is mogelijk dat een school het Building Block MindLink heeft geïnstalleerd, en dat wil blijven gebruiken, EN de Partner Cloud voor iLrn/HLC.

Welke versies van Blackboard Learn ondersteunen de integratie?

De integratie werkt met Blackboard Learn Release 9.1, Service Pack 10 en hoger.

Waar kan ik aanvulllende informatie vinden?

Ga naar http://solutions.cengage.com/iLrn/Training-Support/ voor aanvullend trainingsmateriaal.

Wie geeft er technische ondersteuning voor de iLrn-integratie?

Als u technische ondersteuning wilt of algemene vragen hebt als cursusleider of student, gebruik dan de onderstaande contactgegevens:

Telefoon: (877)2824400, optie 2

Geopend: 07:00 - 17:00 PST

E-mail: bookhelp@quia.com

Online: http://hlc.quia.com/support

Beheerders van Blackboard kunnen problemen met de integratie melden op Behind the Blackboard.