Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Veelgestelde vragen over de tool Berichten

Wat is de tool Berichten?

De tool Berichten biedt de mogelijkheid om asynchroon te communiceren met andere gebruikers van uw instelling en binnen het wereldwijde onderwijsnetwerk. Gebruikers kunnen persoonlijke berichten sturen, maar ook berichten naar meerdere mensen tegelijk. Dit gaat op ongeveer dezelfde manier als het uitwisselen van berichten via de moderne sociale platforms. Via de tool Berichten kunnen gebruikers berichten lezen, beantwoorden, verwijderen en schrijven.

In welk opzicht verschilt de tool Berichten van de voorziening Cursusberichten?

Met de nieuwe tool Berichten kunnen gebruikers snel een bericht sturen naar elke gebruiker van Blackboard Learn in het wereldwijde onderwijsnetwerk, ook als ze niet dezelfde cursus volgen. De tool is vergelijkbaar met de mogelijkheden voor berichtenuitwisseling in andere sociale tools. De voorziening Cursusberichten is bedoeld voor het verzenden van berichten naar mensen binnen een bepaalde cursus en biedt meer mogelijkheden, zoals onderwerpregels, mappen, het verplaatsen van berichten, het markeren van berichten als gelezen/ongelezen, een WYSIWYG-editor en nog veel meer. Beide tools blijven beschikbaar in Blackboard Learn, aangezien ze inspelen op verschillende scenario's en verschillende behoeften van gebruikers.

Kan ik de berichten van mijn gebruikers zien en monitoren op ongepaste inhoud?

Nee, dat is niet mogelijk. Systeembeheerders kunnen de berichten tussen gebruikers niet lezen.

Gebruikers hebben nu de mogelijkheid hun profiel overal mee naartoe te nemen en in verschillende instellingen te gebruiken (bijvoorbeeld als iemand cursussen op verschillende scholen volgt of docent is bij een instelling en afstudeert bij een andere instelling). Dit betekent dat cloudgebaseerde berichten van de tool gesprekken bevatten tussen de gebruiker en faculteitsmedewerkers, decanen of studenten van een andere instelling. Om deze reden is het niet wenselijk dat berichten kunnen worden ingezien door systeembeheerders.

Kunnen berichten worden geïntegreerd in mijn persoonlijke e-mail of het mailsysteem van de instelling?

De tool Berichten is een volledig zelfstandige tool voor asynchrone communicatie die wordt aangestuurd via de Blackboard Cloud. Het is momenteel niet mogelijk de tool te integreren met de persoonlijke e-mail of het mailsysteem van de instelling.