Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Software-updates

De module Software-updates bevindt zich in het configuratiescherm voor systeembeheer en biedt toegang tot updates die specifiek zijn voor uw installatie van Blackboard Learn, inclusief belangrijke nieuwe versies, servicepacks en patches, evenals updates van building blocks en nieuwe building blocks. In de module wordt het aantal updates aangegeven dat beschikbaar is. U kunt zelf de updates selecteren die u wilt downloaden.

Updates voor Blackboard Learn downloaden

In de module Software-updates ziet u het aantal updates dat beschikbaar is voor uw installatie.

 1. Ga in het configuratiescherm voor systeembeheer naar  Software-updates en klik op  Beschikbare Blackboard Learn-updates.
 2. Klik op  Nu downloaden!  om naar de downloadpagina van  Blackboard Learn  te gaan en de gewenste update te selecteren.
 3. Download de update en de versie-informatie. Deze bevatten waarschuwingen, tips en installatie-instructies.

Updates voor Building Blocks downloaden

In de module Software-updates ziet u het aantal updates dat beschikbaar is voor uw installatie.

 1. Ga in het configuratiescherm voor systeembeheer naar  Software-updates en klik op  Beschikbare Building Block-updates.
 2. Ga op de pagina  Beheerde Building Blocks  naar de kolom  Status bijwerken  voor het Building Block dat u wilt bijwerken en klik op  Nieuwe update beschikbaar.
 3. Klik op de pagina  Invoegtoepassingsdetails  op  Installeren.
 4. Lees het downloadbericht en klik op  Verzenden. De update van het Building Block wordt geïnstalleerd.

  Blijf op de pagina terwijl het Building Block wordt geïnstalleerd.

 5. Als er een bericht over machtigingen of activering verschijnt, leest u het bericht en klikt u op  Verzenden. De update voor het Building Block wordt gedownload en geïnstalleerd zonder dat u het systeem opnieuw hoeft op te starten.

Als u de update voor het Building Block niet wilt downloaden, klikt u op het pictogram Verwijderen naast de naam van het Building Block.

Nieuw geïnstalleerde Building Blocks beheren

In de module Software-updates ziet u het aantal updates dat beschikbaar is voor uw installatie. Als een Building Block automatisch naar uw systeem wordt gedownload, ziet u het bericht  Nieuw Building Block geïnstalleerd  naast de naam van het Building Block op de pagina  Beheerde Building Blocks . Nieuwe Building Blocks worden standaard ingesteld op to  Inactief  en  Niet beschikbaar .

 1. Ga in het configuratiescherm voor systeembeheer naar  Software-updates en klik op  Beschikbare Building Block-updates.
 2. Activeer het nieuwe Building Block door het bijbehorende selectievakje in te schakelen,  Beschikbaarheid aan te wijzen en op  Als Actief instellen te klikken.
 3. Bepaal of het nieuwe Building Block standaard beschikbaar moet zijn in cursussen door het selectievakje van het Building Block in te schakelen,  Beschikbaarheid aan te wijzen en vervolgens  Als beschikbaar instellen  of  Als niet beschikbaar instellen te kiezen.
 4. Verwijder de melding in de module Software-updates door op Afbeelding bij de tekst  te klikken in de kolom  Status bijwerken  voor het Building Block.

"Betreffende" Building Blocks zijn pakketten die speciaal worden aanbevolen door Blackboard. Wanneer zij beschikbaar komen, wordt een melding Betreffende Building Blocks beschikbaar  weergegeven in het configuratiescherm voor systembeheer  onder Software-updates. Klik op deze melding om de nieuwe Betreffende Building Blocks te bekijken, gevolgd door een lijst met alle Betreffende Building Blocks die u nog niet hebt geïnstalleerd. U kunt de lijst met Betreffende Building Blocks ook openen via het  configuratiescherm voor systeembeheer door Building Blocks > Betreffende Building Blocks te selecteren.

 1. Ga naar het  configuratiescherm voor systeembeheer en klik onder  Software-updates op de melding  Betreffende Building Blocks beschikbaar . U kunt ook bij  Building Blocks  de optie  Betreffende Building Blocks  selecteren.
 2. Klik op  Installeren voor het gewenste Building Block.
 3. Lees de release-opmerkingen van het Building Block op de pagina  Invoegtoepassingsdetails  en klik dan op  Installeren.
 4. Lees de licentieovereenkomst en ga hiermee  akkoord  om de installatie te starten.

De melding voor het gemarkeerde Building Block verdwijnt en de melding  Betreffende Building Blocks beschikbaar  onder  Software-updates  verdwijnt ook of het aantal wordt met één verlaagd.

Als u de melding wilt verwijderen zonder het Building Block te installeren, klikt u op de pagina  Betreffende Building Blocks  in de rechterbovenhoek op de  X  voor het desbetreffende Building Block.

Patches downloaden

In de module Software-updates ziet u het aantal updates dat beschikbaar is voor uw installatie.

Updates met patches zijn alleen beschikbaar met Blackboard Learn SP8 en hoger.

 1. Ga in het configuratiescherm voor systeembeheer naar  Software-updates en klik op  Beschikbare Blackboard Learn-updates.
 2. Klik op  Nu downloaden!  om de versie-informatie te bekijken. U kunt de updates bekijken voordat u de patch gaat installeren door het hulpprogramma  BbPatch  te gebruiken. Zie BbPatch - Blackboard Patch Utility voor meer informatie.

Systeemvereisten

De module Software-updates vereist  secure HTTP access (port 443) OUT  tot de volgende servers:

 • handle.blackboard.com
 • softwareupdates.blackboard.com

Als uw instantie van  Blackboard Learn  geen toegang heeft tot  HTTP access OUT , moet u uw firewall configureren voor toegang tot de servers.