Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Tools beheren

Blackboard Learn wordt geleverd met diverse geavanceerde tools. Uiteraard kunt u ook nieuwe tools toevoegen aan het platform. De pagina Tools bevat alle tools die beschikbaar zijn. De rijen tonen de beschikbaarheid van elke tool voor geverifieerde gebruikers, gasten en waarnemers.

Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik bij Tools en functies op Tools.

  1. Het type tool wordt vermeld, zoals Cursus of Organisatie.
  2. Selecteer in de kolom Beschikbaarheid de optie Aan of Uit.
  3. Vergrendel desgewenst de instelling voor het aanpassen van de beschikbaarheid van de tool. Als de instelling is vergrendeld, kunnen cursusleiders de instelling niet wijzigen voor een cursus of organisatie.
  4. Wanneer u klikt op het slot, gebruikt u de vervolgkeuzelijst in de kolom Wijzigingsbereik om aan te geven waar de wijziging wordt toegepast, bijvoorbeeld alleen voor nieuwe cursussen. Afhankelijk van de wijziging, bevat de lijst misschien maar één optie.
  5. Als in de kolommen Beschikbaar voor gasten en Beschikbaar voor waarnemers selectievakjes worden weergegeven, kunt u aangeven of deze rollen al dan niet toegang hebben tot de tool. Tools met een pictogram met een cirkel en een schuine streep erdoor kunt u niet beschikbaar maken voor gasten en waarnemers.
  6. Klik opVerzendenom de wijzigingen op te slaan.

U kunt cursustools beheren op de pagina Cursustools. Zie Standaardcursustools instellen voor meer informatie.