Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusberichten

Met de functie Cursusberichten beschikt elke cursus over een persoonlijk en beveiligd communicatiesysteem waarvan de werking vergelijkbaar is met die van e-mail. Houd er rekening mee dat gebruikers geen berichten kunnen verzenden naar gebruikers buiten de cursus.

Gebruikers lezen cursusberichten meestal via het cursusmenu. Gebruikers kunnen nieuwe berichten ook zien via de pagina Updates, waar meldingen worden weergegeven en die toegankelijk is via het algemene navigatiemenu in de rechterbovenhoek.

Beschikbaarheid van de tool Cursusberichten

Zie Tools beheren voor informatie over het beschikbaar maken van de tool Cursusberichten in cursussen en organisaties.

Opties voor cursusberichten

U kunt gebruikers al dan niet toestaan om bestandsbijlagen in hun berichten op te nemen of persoonlijke mappen te maken. Het uitschakelen van deze functies spaart schijfruimte en voorkomt dat gebruikers door middel van cursusberichten cursusinhoud opslaan op hun lokale computer. Standaard is het toevoegen van bestandsbijlagen aan berichten en het maken van persoonlijke mappen niet toegestaan.

Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik bij Tools en functies op Cursusberichten. Schakel de selectievakjes in om gebruikers toe te staan om bestanden mee te sturen met berichten en om persoonlijke mappen te maken voor het opslaan van berichten.