Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Portfoliosjablonen maken

Beheerders kunnen sjablonen voor portfolio's definiëren. Met sjablonen voor portfolio's worden de structuur en stijl van portfolio's gedefinieerd en wordt het aan gebruikers overgelaten om de portfolio te vullen met de geschikte werkstukken. Sjablonen zijn nuttig omdat hiermee een standaardstructuur kan worden toegepast om ervoor te zorgen dat gebruikersportfolio's aan de educatieve doelstellingen voor de portfolio voldoen.

Gebruikers kunnen een sjabloon selecteren wanneer ze een portfolio gaan maken.

Een persoonlijke portfoliosjabloon maken

  1. Klik in het configuratiescherm voor systeembeheer in het gedeelte Tools op Portfolio's.
  2. Klik op Sjabloon maken.
  3. Voer een titel in voor de portfolio. De titel wordt boven aan de portfolio weergegeven. Voer desgewenst een beschrijving en instructies in.
  4. Definieer de inhoudsinstellingen en beschikbaarheid van de sjabloon.
  5. Klik opVerzenden. De sjabloon wordt geopend voor bewerken.

De eerste keer dat u een portfolio maakt, kunt u desgewenst een korte rondleiding krijgen van het ontwerpgebied voor portfolio's. Als u de rondleiding op een later tijd wilt bekijken of nog een keer wilt zien, kunt u deze starten via de overzichtsbalk. Klik hiervoor op het pictogram van een kompas ( Image illustrating associated text ). 


U kunt de koptekst en voettekst van uw portfolio aanpassen. Klik hiervoor op het pictogram van een potlood ( Image illustrating associated text ).

Een portfolio bestaat uit pagina's en secties. Gebruik een pagina om structuur te geven aan de portfolio. Elke pagina moet ten minste één sectie hebben. Gebruik een sectie om structuur te geven aan de inhoud van de pagina.

In het menu aan de linkerkant ziet u alle pagina's en secties van de portfolio, zodat u deze elementen gemakkelijk kunt beheren. Klik boven aan het menu op het plusteken (+) om pagina's en secties toe te voegen. Klik rechts van een pagina op het pictogram van een prullenbak ( Afbeelding bij de tekst ) om de pagina te verwijderen.

Als u een pagina verwijdert, worden ook alle secties en inhoud op die pagina verwijderd. Werkstukken in een sectie blijven beschikbaar in Mijn werkstukken, zodat u ze ergens anders kunt gebruiken.

U kunt pagina's en secties naar een andere positie slepen in het menu. Gebruik het menu om tijdens het maken van de portfolio naar de pagina's te gaan die u wilt aanpassen.

Als u de titel van een sectie later wilt wijzigen, klikt u op het pictogram van een potlood naast de titel. In elke sectie is een inhoudseditor beschikbaar voor het maken van inhoud. De inhoudseditor verschijnt wanneer u in het betreffende vak klikt. U kunt een of meer werkstukken koppelen aan een sectie. Meestal voegt u eerst werkstukken toe aan een sectie en gebruikt u vervolgens de inhoudseditor om een toelichting te geven.

Met de optie Instellingen kunt u verschillende instellingen wijzigen tijdens het maken van de portfolio, zoals de titel en de beschrijving van de portfolio.

Gebruik de optie Bekijken en aanpassen om te kijken hoe de portfolio wordt weergegeven en om opties voor de lay-out en de kleuren te kiezen die van invloed zijn op het definitieve ontwerp van de portfolio.

Kies Klaar met bewerken om het ontwerpgebied te verlaten.
 Als u deze optie kiest en nieuwe of bijgewerkte inhoud niet hebt opgeslagen, verschijnt er een waarschuwing dat de wijzigingen dan verloren gaan.