Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Systeemdiscussieruimten

Systeemdiscussieruimten

U kunt in Blackboard Learn systeemdiscussieruimten maken die binnen de hele instelling worden gebruikt. Deze discussieruimten zijn niet specifiek voor een cursus of organisatie, maar zijn bedoeld voor de hele instelling en worden gebruikt voor algemene gebeurtenissen en informatie. Als dat is toegestaan, hebben alle gebruikers van de instelling toegang tot systeemdiscussieruimten.

Systeemdiscussieruimten worden standaard weergegeven op het tabblad Community, maar een beheerder kan de module Instellingsdiscussieruimten toevoegen aan elk tabblad.

In tegenstelling tot een cursus, die maar één algemene discussieruimte heeft, kunnen beheerders meerdere systeemdiscussieruimten maken. Elke discussieruimte kan bestaan uit meerdere forums. U kunt bijvoorbeeld een aparte discussieruimte maken voor vervoer, met forums voor openbaar vervoer en carpooling. Daarnaast kunt u een discussieruimte maken voor studenten die een kamergenoot zoeken met forums voor externe en interne woonruimte.

Systeemdiscussieruimten maken

 1. Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik bij Communities op Discussieruimten.
 2. Klik op de actiebalk op Discussieruimte maken.
 3. Typ een naam.
 4. Klik opVerzenden.

Systeemdiscussieruimten bewerken en verwijderen

 1. Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheeren klik bij Communities op Discussieruimten.
 2. Open het contextmenu van een systeemdiscussieruimte en klik op Openen om berichten te lezen en te posten.

  -OF-

  Klik op Bewerken om wijzigingen aan te brengen.

 3. Als u een systeemdiscussieruimte wilt verwijderen, selecteert u de ruimte in de lijst en klikt u op Verwijderen op de actiebalk.

Informatie over forumgebruikers

Elk forum in een systeemdiscussieruimte kan ter beschikking worden gesteld van enkele of alle gebruikers in een instelling. Beheerders controleren de toegang van gebruikers tot het forum met de pagina Forumgebruikers beheren. Op deze pagina worden alleen die gebruikers weergegeven die niet aan het forum deelnemen, zoals gebruikers met de rollen Manager, Moderator, Lezer of Geblokkeerd. In dit opzicht verschillen systeemdiscussieruimten van cursusdiscussieruimten, waarin alle gebruikers worden weergegeven, ongeacht de forumrol.

Klik op de pagina Forumgebruikers beheren op Gebruikers toevoegen op de actiebalk om het forum beschikbaar te maken voor de gebruikers die u kiest.

Rollen wijzigen

 1. Ga naar het tabblad Community in de module Instellingsdiscussieruimten en klik op de titel van een discussieruimte.
 2. Open op de pagina Discussieruimte het contextmenu van een forum en klik op Beheren.
 3. Maak op de pagina Forumgebruikers beheren een keuze in de de vervolgkeuzelijst Forumrol.
 4. Klik op Start.
 5. Open het contextmenu van een gebruiker en selecteer een nieuwe forumrol. De rol van de gebruiker wordt aangepast in de kolom Forumrol.
 6. Bekijk een lijst met alle gebruikers met die rol door de forumrol te selecteren in de vervolgkeuzelijst Forumrol en op Start te klikken.

Als u de rol van een gebruiker hebt gewijzigd in Deelnemer, wordt de gebruiker niet meer weergegeven op de pagina Forumgebruiker beheren.