Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Video Everywhere

Opnemen vanaf webcam (Video Everywhere) is een functie van de inhoudseditor. Nadat de tool is geïnstalleerd en geactiveerd, bevat de inhoudseditor een pictogram voor Opnemen vanaf webcam voor het bedienen van uw webcam. Als de tool is geactiveerd, kunnen gebruikers video opnemen en deze rechtstreeks uploaden naar YouTube™. Gebruikers moeten dan wel een GoogleTM-account hebben die is geregistreerd op YouTube. Er is een YouTube-kanaal nodig om de webcamvideo's te verwerken en op te slaan. Met deze tool beschikken faculteitsmedewerkers en studenten over de volgende mogelijkheden:

  • Videobeelden opnemen met een webcam en deze naadloos integreren in cursusmateriaal, interacties en feedback via de inhoudseditor.
  • Eerder opgenomen video's opnieuw gebruiken door deze te selecteren in uw eigen bibliotheek met video's.

Beschikbaarheid van de functie Opnemen vanaf webcam

Als u de tool hebt geïnstalleerd, moet u Opnemen vanaf webcam (Video Everywhere) beschikbaar maken in bestaande cursussen.

Zie Tools beheren voor informatie over het beschikbaar maken van de functie in cursussen en organisaties.

Privacy

De standaardinstelling is dat alle video's worden opgenomen met de  privacy-instellingOnbeperkt . De naam van deze instelling is eigenlijk niet goed gekozen omdat het om een niet-vermelde video gaat die niet naar voren komt in zoekopdrachten op YouTube.com en alleen kan worden afgespeeld door gebruikers die de koppeling weten. Dit betekent echter niet dat hiermee volledige privacy kan worden gegarandeerd. Auteurs kunnen de instelling Onbeperkt gebruiken om eenvoudig video's te publiceren en te delen zonder dat ze expliciet hoeven aan te geven wie de video kan bekijken. Als gebruikers toegang hebben tot de locatie waar de video wordt gepubliceerd, kunnen ze deze bekijken. Ze kunnen ook op een YouTube-logo in de video klikken om de video af te spelen op de site YouTube.com.

U kunt de privacy-instelling desgewenst wijzigen inPersoonlijk. Ga naar de videobibliotheek en bewerk de video om deze als Persoonlijk te markeren voor weergave op YouTube.com. Als u een video instelt op Persoonlijk, kan de video alleen worden bekeken door de gebruikers die u expliciet aangeeft. Deze gebruikers moeten dan wel een Google-account hebben. Persoonlijke video's worden in de videobibliotheek aangegeven met een slot. Persoonlijke video's zijn alleen toegankelijk voor de maker en opgegeven gebruikers.

Bekende problemen

Een bekend probleem in de YouTube-uploadwidget is dat de gebruiker niet wordt afgemeld nadat deze is aangemeld. Om af te melden bij YouTube, moeten gebruikers zich afmelden via de gebruikersinterface en op YouTube.com door op  sign out" te klikken. Dit is vooral belangrijk voor mensen die een openbare/gedeelde computer gebruiken.

Het opnemen van video's met Opnemen vanaf webcam is niet voor alle gebruikers mogelijk. De functie maakt gebruik van Adobe Flash-technologie en deze technologie biedt op dit moment geen ondersteuning voor het opnemen van video's via een ingebouwde of aangesloten camera en microfoon. Meer specifiek is het zo dat gebruikers van JAWS of gebruikers die uitsluitend met het toetsenbord werken, de besturing van de camera en microfoon niet kunnen overdragen aan Flash.

Het Building Block Opnemen vanaf webcam (Video Everywhere) kan alleen zonder problemen werken als beheerders hun instantie van Learn registreren bij Google. Registratie voorkomt ook dat eindgebruikers een waarschuwing over beveiligde verbindingen zien wanneer ze deze functie gebruiken. Zie het support-artikel van Google over het toevoegen of wijzigen van domeinen voor meer informatie over het registreren van uw domein bij Google.

Ondersteuning voor GoogleTM API-keys

Video Everywhere en YouTube Mashup ondersteunen Google API-keys. Als u Video Everywhere wilt gebruiken, moet u een eigen client-ID aanmaken en deze configureren in uw exemplaar van Learn.

Zie Set Up OAuth 2.0 Access with Good for Video Everywhere voor meer informatie (alleen in het Engels).

Meer informatie

Zie Video Everywhere voor studenten voor meer informatie over het opnemen van video's.