Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Avatars

Er zijn twee sets met avatars die samen, afzonderlijk of helemaal niet kunnen worden gebruikt:

 1. Lokale avatars: deze avatars worden lokaal opgeslagen en weergegeven in Blackboard Learn.
 2. Cloudavatars: als de cloud is ingeschakeld, worden deze avatars in de cloud opgeslagen en overschrijven zij de lokale avatars.

Informatie over lokale avatars

Als u avatars inschakelt, kunnen gebruikers een afbeelding uploaden vanaf hun computer of een afbeelding selecteren in de bibliotheek van de instelling. In Blackboard Learn worden avatars weergegeven in Roosters, Discussieruimten, Blogs, Wiki's en Dagboeken. Daarnaast worden avatars ook weergegeven in modules voor meldingen, zoals Nieuwe items, Aandacht gevraagd, Takenlijst en Waarschuwingen.

U kunt avatars op ieder moment in- of uitschakelen. Deze instelling geldt voor het volledige Blackboard Learn-systeem.

Afbeeldingen die een gebruiker uploadt, worden niet gecontroleerd. De afbeeldingen worden op een speciale map opgeslagen en de naam van het bestand met de avatar bevat de gebruikers-ID. U kunt het avatarbestand van een gebruiker indien nodig verwijderen.

Om gebruikers alleen te laten kiezen uit een set goedgekeurde afbeeldingen, uploadt u de afbeeldingen en stelt u de locatie in op de pagina Avatar-instellingen.

Lokale avatars inschakelen

 1. Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik onder Tools en functies op Avatars.
 2. Selecteer een van de volgende instellingen:
  • Geen systeem-avatars: avatars zijn niet toegestaan binnen Blackboard Learn.
  • Gebruiker toestaan afbeelding van avatar te uploaden: gebruikers kunnen een afbeelding uploaden vanaf hun computer.
  • Gebruiker toestaan door systeem gegenereerde avatar te kiezen: gebruikers kunnen een afbeelding selecteren uit de set die door de instelling wordt aangeboden.

   Als de instelling een set met goedgekeurde afbeeldingen aanbiedt, moet u elke afbeelding in een eigen map opslaan binnen de map voor afbeeldingen. Maak één map per gebruiker en geef de map een naam met deze syntaxis Gebruiker_[gebruikers_id]_1. Als de gebruikers_id bijvoorbeeld 245 is, geeft u de map de naam Gebruiker_245_1. Als u deze naamgevingsconventie en mapstructuur niet volgt, hebben gebruikers geen toegang tot hun afbeeldingen.

   U kunt de afbeeldingen vóór of na het inschakelen van avatars in Blackboard Learn in de map plaatsen. Gebruikers kunnen de avatars echter pas gebruiken nadat u de afbeeldingen in de juiste mappen hebt geplaatst.

   Met deze optie kunnen gebruikers een keuze maken uit de lijst met avatars die u beschikbaar hebt gesteld. Er worden dus niet automatisch avatars toegewezen aan gebruikers.

 3. Als u Gebruiker toestaan door systeem gegenereerde avatar te kiezen hebt geselecteerd, typt u het pad naar de map waarin de afbeeldingen zijn opgeslagen. Gebruik het pad C:blackboardcontentvibb_bb60avatarsystem of /avatar/system/.
 4. Klik opVerzenden.

Informatie over cloudavatars

Als de cloud is ingeschakeld, kunnen gebruikers een avatar uploaden naar hun gebruikersprofiel in Mijn Blackboard. Wanneer een avatar wordt geüpload naar een profiel, wordt deze opgeslagen in de Blackboard-cloud. Er zijn geen beperkingen in grootte voor avatars die in de cloud worden opgeslagen. Afbeeldingen die een gebruiker uploadt, worden niet gecontroleerd.

Avatars van gebruikersprofielen worden weergegeven in Mijn Blackboard en in het hele Blackboard Learn-systeem. U kunt avatars niet uitschakelen wanneer de cloud is ingeschakeld. Er zijn geen uitzonderingen. Cloudavatars overschrijven de lokale avatarinstellingen en worden altijd weergegeven.

Zie De Mijn Blackboard tool en Gebruikersprofielen