Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Mijn Blackboard

In Mijn Blackboard kunnen mijn gebruikers in één locatie hun essentiële academische informatie bekijken en bewerken. Het bevat informatie van het hele Blackboard Learn-systeem voor een gebruiker.

Sommige gegevens in Mijn Blackboard zijn beschikbaar voor gebruikers in andere locaties van Blackboard Learn, zoals het Meldingsoverzicht en Mijn cijfers. Mijn Blackboard verzamelt alle belangrijke informatie om een gebruiker te doen slagen en stelt het voor op één enkele en vlot toegankelijke locatie.

Gebruikers krijgen Mijn Blackboard voor het eerst te zien met een aanmeldingsoverlay wanneer zij zich voor het eerst aanmelden bij Blackboard Learn. Deze overlay identificeert de beschikbare tools voor de gebruiker in Mijn Blackboard en toont de gebruiker hoe hij ze kan vinden.

De tools van Mijn Blackboard gebruiken

De tools van Mijn Blackboard kunt u openen via een algemeen navigatiemenu boven aan elke pagina. Dat menu bestaat uit koppelingen en tools waarmee gebruikers rechtstreeks toegang krijgen tot de informatie die ze nodig hebben.

Zie Mijn Blackboard en navigatie voor een video.

Mijn Blackboard beheren

Mijn Blackboard kan niet worden uitgeschakeld. U kunt enkele, maar niet alle, tools in Mijn Blackboard uitschakelen door de cloud in of uit te schakelen. Enkele tools verzamelen gegevens die beschikbaar zijn met Blackboard Learn zoals cijfers, en kunnen niet uitgeschakeld worden. Voor andere tools moet de cloud zijn ingeschakeld, terwijl andere tools een licentie voor Community Engagement vereisen en het Building Block Tools voor sociaal leren.

Zie Cloudbeheer enVeelgestelde vragen over de cloud voor meer informatie over de cloud.

Sessies

Cloudsessies werken anders dan Learn-sessies omdat alle Learn-instanties verbinding maken met dezelfde cloud. In een sessie van Blackboard Learn kunt u zich aanmelden bij een andere Learn-instantie of als een andere gebruiker in dezelfde browser. In een cloudsessie wordt maar één sessie per browser toegestaan omdat de cookie voor de sessie informatie bevat over de instantie van Learn waaruit de gebruiker afkomstig is.

Wanneer in de instantie van Learn wordt vastgesteld dat een gebruiker zich vanuit meerdere instanties probeert aan te melden bij de cloud, wordt de gebruiker afgemeld. Dit gebeurt ook als er een andere gebruikersaccount wordt gebruikt in dezelfde browser. Dit is noodzakelijk om gegevensconflicten en onvoorspelbaar gedrag te voorkomen.

Als een gebruiker zich moet aanmelden bij meerdere instanties van Learn of met verschillende gebruikersaccounts, kan dit via de incognitomodus van Chrome of door anoniem te browsen met Firefox.

Tools in Mijn Blackboard

Mijn Blackboard bevat een set met sociale tools die wordt opgeslagen in de cloud en waarmee gebruikers een online identiteit kunnen opbouwen en kunnen deelnemen aan een academische community. In de volgende tabel worden de beschikbare tools beschreven.

Tools in Mijn Blackboard
Functie Beschrijving Alleen Course Delivery
(geen cloud of sociale tools)
Elke licentie met alleen de cloud ingeschakeld
(geen sociale tools)
Community Engagement + cloud + sociale tools
aanmeldingsoverlay Wanneer een gebruiker zich voor de eerste keer aanmeldt op Blackboard wordt een aanmeldingsoverlay weergegeven. Deze overlay introduceert de gebruiker tot Mijn Blackboard en de tools die voor hem beschikbaar zijn. Beschikbaar Verbeterd om aan de gebruiker te melden dat hij een profiel moet maken. Verder uitgebreid met de tools Berichten en Ruimten.
Algemene navigatie Voor gebruikers is er in de koptekst van pagina's een menu voorzien dat toegang verleent tot tools in Mijn Blackboard. Zie Hotlinks in het venster voor algemene navigatie als u wilt weten hoe u hier koppelingen toevoegt. Beschikbaar Verbeterd, bevat nu de pictogrammen Profiel en Mensen in het menu. Uitgebreid met de pictogrammen Berichten en Ruimten in het menu.
Mijn Blackboard Mijn Blackboard is één enkele locatie voor gebruikerstools, zoals cijfers. Zie Mijn Blackboard en navigatie voor meer informatie. Beschikbaar Verbeterd, bevat nu de pictogrammen Profiel en Mensen in het menu. Verder uitgebreid met de pictogrammen Berichten en Ruimten.
Profiel Er worden automatisch gebruikersprofielen aangemaakt voor gebruikers. De privacy-instelling wordt standaard ingesteld op Persoonlijk. Deze instelling kan worden gewijzigd door de gebruiker. Gebruikersprofielen worden in de cloud opgeslagen. Gebruikers kunnen een profiel niet verwijderen. Zie Gebruikersprofielen voor meer informatie. N.v.t. Beschikbaar. Profiel beperkt tot het weergeven van een avatar, de naam en een colofon.  Uitgebreid met een volledig profiel met prikbord, de mogelijkheid om mensen te volgen en gevolgd te worden, toevoegen van labels en het integreren van social media.
profielkaarten Profielkaarten bevatten een samenvatting van het profiel van een gebruiker. Profielkaarten worden weergegeven in de discussieruimte, wiki's, blogs, de naamlijst, kopteksten van pagina's en de tool Mensen. N.v.t. Beschikbaar. Profielkaarten beperkt tot het tonen van avatar, naam, colofon en rapport. Uitgebreid met een avatar, naam, colofon, labels, profiel weergeven, berichten, volgen, blokkeren en melden.
Bb Home Deze pagina toont de hoogtepunten van wat er nieuw is sinds de laatste aanmelding van de gebruiker. Beschikbaar Verbeterd, bevat nu avatar en profielkaarten. Uitgebreid met berichten en volledige profielkaarten in Berichten en Stream.
Berichten De pagina bevat recente bijdragen aan discussieruimten, blogs, wiki's en dagboeken in de cursussen en organisaties waarbij de gebruiker is ingeschreven. Beschikbaar Verbeterd, bevat nu avatar en profielkaarten. Uitgebreid met volledige profielkaarten en berichten/opmerkingen uit ruimten en prikborden van gevolgde profielen.
Mijn cijfers Studenten kunnen op deze pagina hun cijfers bekijken van alle cursussen.  Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar
berichten Gebruikers kunnen berichten sturen naar andere gebruikers met een profiel en worden niet verborgen. Zie Berichten voor meer informatie. N.v.t. N.v.t. Beschikbaar
Agenda Studenten kunnen op deze pagina de gebeurtenissen bekijken van alle cursussen. Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar
Mensen De tool Mensen in Mijn Blackboard biedt gebruikers de gelegenheid in contact te komen met andere gebruikers die een profiel hebben. Gebruikers moeten expliciet aangeven dat ze de tool Mensen willen inschakelen. Zie Mensen voor meer informatie. N.v.t. Beschikbaar. Beperkt tot de basisprofielen en zoeken binnen de instelling. Uitgebreid met de mogelijkheid om profielen in andere instellingen te vinden, academische netwerken met gevolgde gebruikers en ruimten, zoeken in volledige profielen, etc.
Updates Deze pagina toont meldingen van wat er gaande is in een gebruikerscursus. Zie Updates en Meldingen voor meer informatie. Beschikbaar Beschikbaar Beschikbaar
Ruimten Vanaf deze pagina kunnen gebruikers zelf een ruimte voor sociaal leren maken of deelnemen aan een dergelijke ruimte. Zie Ruimten voor meer informatie. N.v.t. N.v.t. Beschikbaar