Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Bookshelf by VitalSource

Vital Source Technologies, wereldwijd de toonaangevende leverancier van e-textbooks, en Blackboard zijn een partnerschap aangegaan om alle voordelen van VitalSource® Bookshelf® aan te bieden in het Blackboard Learn  9.1-platform, Service Pack 8 en hoger.

De gekoppelde informatiebronnen zijn alleen beschikbaar in het Engels.

Functies en voordelen

 • Mobiel. Dit is de eerste keer dat studenten en cursusleiders zowel hun cursussen als e-textbooks via Blackboard MobileTM Learn kunnen gebruiken. Deze app is beschikbaar als een speciaal ontwikkelde versie voor iOS en Android. E-textbooks van Bookshelf zijn ontworpen voor gebruik met de Apple iPhone®, Apple iPad®, Apple iPod touch®, Amazon Kindle Fire® en AndroidTM-apparaten. Daarnaast wordt online toegang via een browser ondersteund.
 • Lagere kosten. Instellingen en cursusleiders hebben de mogelijkheid om tegen lagere kosten studieboeken aan te bieden aan studenten.
 • Duidelijk. Een verbeterde leeservaring geeft cursusleiders de mogelijkheid om studenten te verwijzen naar een exacte locatie in een e-textbook. Hierdoor bestaat er geen verwarring meer bij studenten over verplichte leesstof, wat resulteert in een grotere betrokkenheid bij cursusmateriaal.
 • Keuze. Instellingen en cursusleiders hebben toegang tot een complete catalogus van e-textbooks door het partnerschap met Vital Source en de samenwerking van dat bedrijf met meer dan 300 uitgevers verspreid over de hele wereld.
 • Inhoud in eigen taal. Vital Source biedt inhoud aan in 17 talen.

Licentiemodellen

De geïntegreerde oplossing is ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften en bedrijfsmodellen van instellingen:

 • Tuition Inclusive: Ideaal voor beroepsopleidingen en scholen voor hoger onderwijs die schoolgeld in rekening brengen waarbij de studieboeken al zijn inbegrepen. Studenten krijgen een licentie om de studieboeken van hun cursus te raadplegen binnen de Blackboard Learn-omgeving.
 • Student Choice: Cursusleiders hebben toegang tot de meest omvangrijke catalogus met e-textbooks en kunnen hieruit een selectie maken en deze rechtstreeks beschikbaar stellen aan studenten, die het studieboek dan vanuit hun Blackboard-cursus eenvoudig kunnen kopen.
Grade Center-functies Tuition Inclusive Student Choice
Eenmalige aanmelding
e-Textbooks direct beschikbaar  
Studenten kunnen e-Textbooks kopen  
Functionaliteit voor zoeken, evalueren en aanpassen  
Diepe koppelingen
Rapportage en analyse van prestaties van studenten
Mobiel te gebruiken, ook met Mobile Learn
Kopen of lenen
Aanpassing van studieboeken voor meerdere cursussen
Beheermogelijkheden voor meerdere instellingen

Hoe ga ik aan de slag?

Ga naar Behind the Blackboard om het Building Block Bookshelf by VitalSource te downloaden.

Raadpleeg de VitalSource Administrator's Guide  voor informatie over het installeren en configureren van het Building Block. Deze handleiding is alleen beschikbaar in het Engels.

Informatie over Vital Source Technologies

Als een strategische partner voor uitgevers, LMS-systemen en campusboekwinkels, biedt Vital Source onderwijsinstellingen al meer dan tien jaar een geïntegreerde, gesynchroniseerde e-textbook-ervaring die op verschillende apparaten kan worden beleefd. Met de integratie van een oplossing voor e-textbooks in Blackboard Learn-cursussen is hun toonaangevende e-textbook-platform nu direct beschikbaar voor cursusleiders via LMS-integraties. Vital Source heeft zeer veel ervaring op de volgende gebieden:

 • Wereldwijde distributie van inhoud
 • Aangepaste en gepersonaliseerde oplossingen voor e-textbooks
 • Gecombineerde oplossingen met gedrukte en digitale inhoud
 • Geïntegreerde analyse met de systemen van uw instelling
 • Gebruiksrapportage voor de cursusleider vanuit de cursus
 • Dynamische media en stimulering van interactie

Hoe gaan cursusleiders aan de slag?

Nadat het Building Block Bookshelf by VitalSource is geïnstalleerd, geconfigureerd en beschikbaar is gemaakt, kunnen cursusleiders de integratie gaan gebruiken in hun cursussen. Cursusleiders hebben toegang tot de integratie via het tabblad Inhoud van partner in een inhoudsgebied binnen Blackboard Learn.

Hoe gaan studenten aan de slag?

E-textbooks van Vital Source zijn toegankelijk vanuit cursussen of modules van Blackboard. Studenten klikken op het gewenste Vital Source-e-textbook en/of koppelingen die hun cursusleiders hebben ingesloten in hun cursus. De student wordt gevraagd zich aan te melden en, bij het licentiemodel Student Choice, het e-textbook te kopen.

Raadpleeg de Student Registration Guide  (beschikbaar voor het licentiemodel Student Choice) voor meer informatie over het proces voor studenten. Deze handleiding is alleen in het Engels beschikbaar.

Wat zijn de kosten van de integratie?

De integratie kan gratis worden gebruikt door instellingen en cursusleiders. De toegang van studenten tot e-textbooks is gebaseerd op het gekozen licentiemodel: Tuition Inclusive of Student Choice.

Ga voor meer informatie naar http://www.blackboard.com/Platforms/...bookshelf.aspx.

Meer informatie

Raadpleeg de informatiebronnen voor cursusleiders als u wilt weten hoe cursusleiders Bookshelf kunnen gebruiken.