Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Veelgestelde vragen over de tool Mensen

Wat is de tool Mensen?

De tool Mensen biedt gebruikers toegang tot hun leer- of onderwijsnetwerk. De tool Mensen is in Service Pack 10 geïntroduceerd als onderdeel van Cloudprofielen en -hulpprogramma's en biedt gebruikers de gelegenheid te zien wie er nog meer in hun cursussen en organisaties zitten. Daarnaast kunnen ze een overzicht bekijken van de volledige instelling. Als klanten met Community Engagement de functie Sociale profielen en hulpprogramma's inschakelen, beschikken ze over een uitgebreide versie van de tool Mensen. Gebruikers van deze instellingen hebben de volgende mogelijkheden:

  • Profielen van alle gebruikers in het wereldwijde onderwijsnetwerk met instellingen van Blackboard Learn doorzoeken en weergeven
  • Gebruikers in het wereldwijde onderwijsnetwerk volgen en berichten sturen om contact te leggen
  • Zien wie u volgt en door wie u wordt gevolgd

Kan ik instellen dat mijn gebruikers geen profielen van mensen buiten mijn instelling kunnen zoeken en weergeven? Of dat mensen van buiten mijn instelling de profielen van mijn gebruikers niet kunnen zien?

Nee, dat is niet mogelijk. Als u de sociale profielen en hulpprogramma's inschakelt, wordt uw instelling verbonden met een wereldwijd onderwijsnetwerk met instellingen die Blackboard Learn gebruiken. Toegang tot dit uitgebreide netwerk is een van de belangrijkste toegevoegde waarden van de nieuwe tools voor sociaal leren. Een essentieel voordeel voor gebruikers is dat ze de mogelijkheid hebben toegang te krijgen tot relaties en informatiebronnen voor hun opleiding die anders moeilijk bereikbaar zouden zijn. Tijdens onderzoek onder gebruikers bij het ontwikkelen van deze voorzieningen, is gebleken dat studenten van iedereen willen kunnen leren aangezien hun verwachtingen worden gestuurd door de toepassing van wereldwijde social media.

Kan ik bepaalde cursussen en organisaties uitsluiten van weergave in de tool Mensen?

Ja, u kunt cursussen en organisaties uitsluiten van de tool Mensen en zo voorkomen dat ze de context van de privacy-instelling van een gebruiker wijzigen.

 

U geeft een oriëntatiecursus voor studenten waarin u alle gebruikers van de instelling inschrijft. Deze cursus voor de volledige instelling wordt toegevoegd aan de tool Mensen van elke eindgebruiker, waardoor het profiel van de eindgebruiker toegankelijk is voor alle gebruikers van de instelling. Dit betekent dat het persoonlijke profiel van de gebruiker beschikbaar komt in contexten waaraan de gebruiker niet zelf expliciet heeft aangegeven te willen deelnemen. Als u deze cursus uitsluit, wordt deze niet weergegeven in de tool Mensen. Daarnaast kunnen andere gebruikers van de uitgesloten cursus geen profielen vinden en bekijken.