Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Video's van Blackboard voor alle rollen

Blackboard maakt video's om studenten en cursusleiders te leren werken met Blackboard. We maken nieuwe video's als er nieuwe functies worden geïntroduceerd in Learn. We passen bestaande video's aan wanneer gebruikers andere handelingen moeten uitvoeren voor een voorziening of functie.

Deze video's zijn alleen in het Engels beschikbaar.

Wat is er gebeurd met het On Demand Learning Center?

Blackboard heeft de video's over Learn bijgewerkt naar het formaat MP4 en biedt het beeldmateriaal nu aan via YouTube. Alle video's zijn direct beschikbaar vanuit de relevante Help-onderwerpen, maar u kunt ook door onze afspeellijsten bladeren om een video te kiezen. De overstap van het On Demand Learning Center naar YouTube heeft verschillende redenen:

  • Video's die worden aangeboden op YouTube zijn toegankelijker en kunnen worden afgespeeld op mobiele apparaten. U kunt een video nu bijvoorbeeld op uw iPad bekijken terwijl u werkt in een cursus. 
  • U kunt opmerkingen voor ons achterlaten en onze video's een beoordeling geven op YouTube.
  • U kunt onze video's opnemen in uw eigen YouTube-afspeellijsten.

De koppelingen naar de bestaande video's van Learn 9.1 met de oudere Flash-indeling* in het On Demand Learning Center blijven beschikbaar en u kunt ze bekijken via de oorspronkelijke directe koppeling en via de pagina Video-archieven in de Help. 

*Flash-video kan niet op alle apparaten worden afgespeeld.

Wat moet ik doen?

Als u koppelingen naar bestaande On Demand-video's hebt toegevoegd aan uw trainingsmateriaal en websites, blijven deze gewoon werken. De pagina waarop u terechtkomt in het On Demand Learning Center wordt echter omgeleid naar een rolspecifiek video-onderwerp in de Help voor cursusleiders en studenten.

Controleer of u over de laatste versies van de zelfstudies beschikt door onze video's te bekijken op YouTube en de koppelingen aan te passen als u daar tijd voort hebt.

On Demand-video's voor studenten

Blackboard Learn: voor studenten: De complete serie korte video-zelfstudies om studenten te helpen bij het werken met de verschillende tools van Blackboard Learn om de onlinecursus tot een succes te maken.

Working in Your Course: Een afspeellijst voor studenten over het weergeven van cursusinhoud, het maken van toetsen, het inleveren van opdrachten en andere taken voor een cursus.

Staying Organized and Communicating:  Een afspeellijst voor studenten over het gebruiken van cursustools om te communiceren en cursuswerk te beheren.

Setting Your Preferences and Environment: Een afspeellijst voor studenten over het personaliseren van de Blackboard-omgeving en het instellen van voorkeuren.

On Demand-video's voor cursusleiders

Blackboard Learn: voor cursusleiders: De complete serie korte video-zelfstudies om cursusleiders te helpen bij het werken met tools, het ontwerpen van cursussen en het beoordelen van studenten.

Alle On Demand-video's

Blackboard Learn: On Demand-zelfstudies: De complete afspeellijst voor de complete serie video-zelfstudies voor studenten en cursusleiders.

Quick Hit-video's

Afspeellijst met Quick Hit-video's: Een serie zeer korte video's met een overzicht van nieuwe functies in Blackboard Learn.

BlackboardTV op YouTube

BlackboardTV is ons officiële YouTube™-kanaal met allerlei soorten video's, inclusief de On Demand-video's. Sommige video's zijn gemaakt door Blackboard en andere door onderwijsinstellingen, IT-professionals, docenten en cursusontwerpers. De video's variëren van een kort overzicht van een nieuwe functie tot langere opnamen van webinars. Gebruik bestaande afspeellijsten waarin video's al op onderwerp zijn gegroepeerd of maak zelf afspeellijsten.

Wilt u een video beschikbaar stellen?

Als u een video wilt toevoegen aan BlackboardTV, stuur ons dan een e-mail met een koppeling naar de video.