Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Beveiligingszones en compatibiliteitsweergave van Internet Explorer

Bekend probleem met Internet Explorer - Niet aangemeld

Sommige gebruikers van Blackboard Learn die werken met de browser Internet Explorer van Microsoft kunnen de fout "Niet aangemeld" krijgen wanneer ze proberen toegang te krijgen tot  cloudvoorzieningen zoals profielen. Dit gebeurt als in de configuratie van hun browser de cloudserver en de Learn-installatieserver niet in dezelfde beveiligingszone zijn opgenomen. Deze fout treedt zelfs op wanneer de gebruiker op de instelling is aangemeld bij Blackboard Learn.

De configuratie van beveiligingszones is een unieke voorziening van Internet Explorer. Gebruikers van de andere ondersteunde browsers voor Blackboard Learn hebben dit probleem niet. Zie het onderwerp Beleid voor ondersteuning van browsers in dit gedeelte voor meer informatie.

Dit probleem is eenvoudig op te lossen, maar dit moet wel in de betreffende browser. Verderop vindt u instructies voor verschillende versies.

Bekend probleem met Internet Explorer - Profiel niet gevonden

Sommige gebruikers van Blackboard Learn die werken met de browser Internet Explorer van Microsoft kunnen de fout "Profiel niet gevonden" krijgen wanneer ze proberen toegang te krijgen tot de voorziening Profielen, met name als in hun browser de compatibiliteitsweergave is ingeschakeld voor de Learn-installatieserver of de cloudserver. Deze fout treedt zelfs op wanneer de gebruiker op de instelling is aangemeld bij Blackboard Learn.

De compatibiliteitsweergave is een unieke voorziening van Internet Explorer. Gebruikers van de andere ondersteunde browsers voor Blackboard Learn hebben dit probleem niet. Zie het onderwerp Beleid voor ondersteuning van browsers in dit gedeelte voor meer informatie.

Dit probleem is eenvoudig op te lossen, maar dit moet wel in de betreffende browser. Verderop vindt u instructies voor verschillende versies.

Beveiligingszones van Internet Explorer configureren voor Blackboard Learn en Cloud

 1. Klik op Internetopties in het menu Extra. In versies 9 en 10 van Internet Explorer kunt u dit menu ook weergeven door op het "tandwiel" onder de zoekbalk te klikken. In versie 8 kunt u dit menu openen door op dezelfde plek op het woord "Extra" te klikken. De volgende stappen zijn identiek voor alle versies.
 2. Open het tabblad Beveiliging in het dialoogvenster Internetopties.
 3. Selecteer Vertrouwde websites (het groene vinkje).

 4. Voeg *.cloud.bb toe als een vertrouwde website, als dat nog niet is gebeurd.

 5. Voeg het adres van uw Blackboard-server toe als een vertrouwde website, als dat nog niet is gebeurd.
 6. Sluit het dialoogvenster Vertrouwde websites.
 7. Klik op OK om het dialoogvenster Internetopties te sluiten.

Instellingen voor de compatibiliteitsweergave configureren voor Blackboard Learn en Cloud

 1. Klik op Instellingen voor de compatibiliteitsweergave in het menu Extra. In versies 9 en 10 van Internet Explorer kunt u dit menu ook weergeven door op de toets Alt te drukken om de menubalk weer te geven. In versie 10 in Windows 8 moet de bureaubladmodus actief zijn. In versie 8 opent u dit menu door op het woord "Extra" te klikken onder het zoekvak. De volgende stappen zijn identiek voor alle versies.
 2. Bekijk de sites in de lijst Websites die aan de compatibiliteitsweergave zijn toegevoegd.
 3. Als er sites van cloud.bb in de lijst staan, of uw Blackboard Learn-site, selecteert u deze en klikt u op Verwijderen.

 4. Als uw Blackboard Learn-site in de beveiligingszone Intranet is opgenomen, schakelt u het selectievakje Intranetsites met de compatibiliteitsweergave weergeven uit.

 5. Klik op Sluiten om het dialoogvenster Instellingen voor compatibiliteitsweergave te sluiten.

Notities

Uit technisch oogpunt ontstaat het probleem met een beveiligingszone als uw Blackboard Learn-server en de Blackboard cloud.bb-server zich in twee verschillende beveiligingszones van Internet Explorer bevinden EN een van deze zones wordt uitgevoerd in de beveiligde modus en de andere zone niet. In deze configuratie kunnen de cloud.bb-server en de server van Blackboard Learn niet met elkaar communiceren om uw sessie te valideren. Het gevolg is dat de cloud.bb-server een melding geeft dat u niet bent aangemeld.

Dit betekent dat u dit probleem ook kunt oplossen door de instelling voor de beveiligde modus te wijzigen voor een van de zones (via het tabblad Beveiliging zoals hierboven is beschreven), zodat deze overeenkomt voor de beide zones. U hoeft dan niet de zone voor een server te wijzigen of een van de servers toe te voegen aan de zone Beveiligde websites. Dit kan echter gevolgen hebben wanneer u gaat kijken op andere sites, die niet van Blackboard zijn, of voor beleidsregels voor browsen op uw instelling.

De aanbevolen en eenvoudigste manier om dit probleem op te lossen, is door beide servers toe te voegen aan de zone Vertrouwde websites, zoals hierboven is beschreven.

De compatibiliteitsweergave is in principe niet nodig voor voorzieningen van Blackboard Learn. Als u deze weergave inschakelt, heeft de cloudserver geen terugkoppeling met de Blackboard Learn-server om nieuwe gegevens door te geven.