Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Het tabblad Mijn instituut

Nadat u zich hebt aangemeld bij Blackboard, komt u op het tabblad Mijn instituut. Boven aan die pagina staan misschien nog andere tabbladen die u kunt gebruiken. De weergegeven tabbladen zijn afhankelijk van de licenties waarover uw instelling beschikt. Uw instelling kan de namen van pagina's en tabbladen wijzigen die worden weergegeven.

Modules op het tabblad Mijn instituut (soms ook Mijn instelling genoemd) verzamelen gegevens uit alle cursussen waarbij u bent ingeschreven, zodat u op één locatie nieuws en activiteiten voor uw cursussen kunt zien.

Het tabblad Mijn instituut nader bekeken

 1. Het algemene navigatiemenu en Mijn Blackboard zijn overal beschikbaar in Blackboard Learn. Klik boven aan het scherm op de pijl naast uw naam om toegang te krijgen tot de volgende functies:
  • Al uw cursussen, plus de koppelingen Home en Help. Gebruikers kunnen hun instellingen wijzigen, zoals de tekstgrootte en persoonlijke gegevens. De functie Afmelden File:/Learn/9.1_2014_04/Student/020_Get_Started/030_My_Institution_Tab/logout_icon.png is ook altijd binnen handbereik.
  • Aan de linkerkant van het scherm bevat het onderdeel Mijn Blackboard informatie uit de cursus, einddatums, cijfers, enzovoort. Een cijfer naast uw naam geeft aan hoeveel nieuwe items er beschikbaar zijn. Zie  Mijn Blackboard en navigatie voor meer informatie.
 2. Tools: De beschikbare tools op deze pagina verzamelen informatie uit al uw cursussen. In de Agenda worden bijvoorbeeld activiteiten voor alle cursussen vermeld. De verschillende tools worden verderop kort beschreven.
 3. Modules: Modules op het tabblad Mijn instituut verzamelen informatie uit alle cursussen waarbij u bent ingeschreven of die u geeft. De instelling bepaalt welke modules worden weergegeven en of u modules kunt toevoegen.

  Gebruik koppelingen in de modules om informatie te bekijken en naar die gebieden in een cursus te navigeren. U kunt afzonderlijke vensters inklappen en modules naar een andere positie op de pagina slepen.

  De instelling bepaalt welke modules worden weergegeven. Dit zijn de modules die kunnen worden weergegeven:

  • Mijn cursussen: hiermee gaat u naar de cursussen waarbij u betrokken bent als leerling of cursusleider.
  • Mijn mededelingen: hier ziet u mededelingen voor cursussen en van de instelling. Mededelingen zijn bedoeld voor het publiceren van belangrijke informatie die snel moet worden gedistribueerd.
  • Mijn taken: hier ziet u taken die zijn toegevoegd door cursusleiders. U kunt persoonlijke taken toevoegen als u taken weergeeft vanuit het paneel Tools.
 4. Module toevoegen: klik hierop om een lijst met de beschikbare modules weer te geven, zoals Woordenboek, Studierapport en Aantekeningen. De modules worden kort beschreven in de lijst, zodat u snel kunt zien welke modules voor u interessant zijn. De instelling bepaalt of u modules kunt toevoegen.
 5. Pagina aanpassen: hiermee kunt u het kleurenschema van de pagina aanpassen. De instelling bepaalt of u de pagina kunt aanpassen.

Extra tabbladen

In sommige gevallen hebt u toegang tot meerdere tabbladen met modules. Deze extra tabbladen bieden dezelfde functies voor het aanpassen van inhoud en opmaak van modules. Als uw instelling bijvoorbeeld beschikt over een licentie voor Inhoudsbeheer, ziet u een tabblad Content Collection. Instellingen met een licentie voor Community Engagement kunnen zelf tabbladen maken, op basis van instellingsrollen verschillende tabbladen weergeven aan gebruikers, een tabblad Community weergeven met de organisaties van een gebruiker en een tabblad Diensten toevoegen waarop de instelling koppelingen kan opnemen.

Het toolpaneel nader bekeken

De instelling bepaalt welke tools er worden weergegeven in het paneel Tools op het tabblad Mijn instituut:

 • Mededelingen: mededelingen voor cursussen waarbij u bent ingeschreven en van de instelling. Mededelingen zijn bedoeld voor het publiceren van belangrijke informatie die snel moet worden gedistribueerd.
 • Agenda: gebeurtenissen die cursusleiders hebben toegevoegd. U kunt ook persoonlijke gebeurtenissen toevoegen.
 • Taken: blijf op schema aan de hand van taken die uw cursusleiders hebben toegevoegd. U kunt ook persoonlijke taken toevoegen.
 • Mijn cijfers: de status van items met cijfertoekenning, zoals toetsen, opdrachten, dagboek- en blogberichten, en berichten in een discussieruimte. Wanneer u de pagina Mijn cijfers opent vanuit het scherm Tools, ziet u cijfers voor alle cursussen waarbij u bent ingeschreven.
 • E-mail verzenden: er verschijnt een lijst met alle cursussen waarvoor u zich hebt ingeschreven. hiermee kunt u e-mailberichten sturen naar het externe e-mailadres van andere cursusleden.
 • Gebruikersregister: een overzicht van de gebruikers binnen Blackboard Learn. Gebruikers worden alleen weergegeven als ze dit hebben aangegeven op de pagina Privacy-opties instellen.
 • Adresboek: in het adresboek kunt u contactgegevens opslaan. Het adresboek is leeg totdat u contactpersonen toevoegt. U moet een profiel invullen voor elke contactpersoon die u wilt toevoegen aan het adresboek, zelfs als de contactpersoon een gebruiker is van Blackboard Learn.
 • Persoonlijke gegevens: kies deze optie om de persoonlijke gegevens te bekijken en te wijzigen die andere gebruikers van u kunnen zien. Met deze optie kunt u ook uw wachtwoord wijzigen, privacyopties instellen en uw instellingen personaliseren.