Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Modules

Modules zijn heel handig om te zien wat er allemaal gebeurt in uw cursussen, maar ook om met één muisklik toegang te krijgen tot veelgebruikte tools. Modules hebben verschillende eigenschappen die door de instelling worden bepaald. U kunt modules altijd minimaliseren en soms verwijderen. Er zijn echter bepaalde modules die altijd moeten worden weergegeven. Het is ook mogelijk dat de school toestemming heeft gegeven de inhoud van de modules te bewerken.

Module-inhoud bewerken

Als u informatie wilt wijzigen, klikt u boven aan een module op  het pictogram Beheren.

Een module minimaliseren

Klik op de pijl-omlaag ( File:/Learn/9.1_2014_04/Student/020_Get_Started/030_My_Institution_Tab/010_Modules/carat_icon.png ) van een module om deze te minimaliseren. Klik op de pijl-rechts ( File:/Learn/9.1_2014_04/Student/020_Get_Started/030_My_Institution_Tab/010_Modules/left_carat_icon.png ) van een module om deze te maximaliseren.

Een module openen in een nieuw venster

Klik boven aan een module op het pictogram met twee venstertjes ( File:/Learn/9.1_2014_04/Student/020_Get_Started/030_My_Institution_Tab/010_Modules/new_window_icon.png ) om de module in een afzonderlijk venster te openen. Als dit pictogram niet wordt weergegeven, is deze optie niet beschikbaar voor de module.

Een module verwijderen

Klik op de (X) boven aan een module om de module te verwijderen. Klik op OK om de bewerking te bevestigen. De module wordt alleen van het tabblad verwijderd, niet uit het systeem. U kunt verwijderde modules terughalen met de functie Module toevoegen op de actiebalk. Modules zonder X kunnen niet worden verwijderd.

U kunt bepalen welke modules er worden weergegeven op het tabblad Mijn instituut of in het meldingsoverzicht. Ook kunt u de kleur en de positie van de modules aanpassen. Het tabblad Meldingsoverzicht wordt alleen weergegeven als uw instelling beschikt over een licentie voor Community Engagement.

De lay-out van modules aanpassen

U kunt de volgorde van de modules op een tabblad wijzigen via slepen en neerzetten of met de tool Volgordeaanpassing toegankelijk via toetsenbord.

Slepen en neerzetten

Klik op de kop van een module en sleep deze naar de nieuwe locatie. De module wordt tijdens het slepen omkaderd door een stippellijn. Laat de muisknop los om de module op de nieuwe locatie weer te geven.

De tool Volgordeaanpassing toegankelijk via toetsenbord

U kunt modules ook verplaatsen via de tool Volgordeaanpassing toegankelijk via toetsenbord. Deze tool is beschikbaar op de actiebalk File:/Learn/9.1_2014_04/Student/020_Get_Started/030_My_Institution_Tab/010_Modules/keyboard_reorder_icon_20x16.png.

Selecteer een van de modules. Gebruik de pijl-omhoog en de pijl-omlaag om de module te verplaatsen naar een nieuwe positie in een kolomlijst. Gebruik de pijl-rechts en de pijl-links om een module te verplaatsen tussen kolommen.

De pagina aanpassen

Open het tabblad Mijn instituut of een ander tabblad met modules en klik op Pagina aanpassen op de actiebalk. Selecteer op de pagina Aanpassen een kleurenschema in de bibliotheek met kleurenpaletten.

Een module toevoegen

  1. Open het tabblad Mijn instituut of een ander tabblad met modules.
  2. Klik op Module toevoegen.
  3. Schakel op het tabblad Module toevoegen de selectievakjes in van de modules die u wilt weergeven op het tabblad. U kunt zoeken op trefwoord of bladeren in categorieën om modules te vinden. De instelling kan bepaalde opties hebben uitgeschakeld.
  4. Klik op Toevoegen om de module toe te voegen aan de pagina Mijn instituut. Klik op Verwijderen om de module te verwijderen van de pagina Mijn instituut.