Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Mensen

De tool Mensen is een centrale locatie waar u iedereen met een gebruikersprofiel kunt vinden en in contact kunt komen met mensen. Dit kan via bestaande connecties, zoals een cursus waarbij u samen bent ingeschreven of via nieuwe connecties.

De tool Mensen is toegankelijk via het algemene navigatiemenu. Ga akkoord met de servicevoorwaarden als dat wordt gevraagd en geef een e-mailadres op voordat u deze tool de eerste keer gaat gebruiken.

Als u de pagina Mensen niet ziet, heeft uw instelling de tool niet ingeschakeld.

  1. Vouw de lijst met cursussen uit om de gebruikers te zien die zijn ingeschreven bij uw cursussen of organisaties.
  2. Bekijk alle cursusdeelnemer die ervoor hebben gekozen om met een profiel te werken. Gebruik de koppelingen aan de linkerkant om specifieke groepen gebruikers te bekijken.
  3. U kunt een voorbeeld van een gebruikersprofiel weergeven door met de muisaanwijzer over de avatar te gaan om de profielkaart weer te geven.
  4. U kunt op voor- of achternaam zoeken naar specifieke gebruikers van andere instellingen of binnen uw academische netwerken.

Verbeterde functies

Als uw instelling de verbeterde set met sociale profielen en hulpprogramma's heeft ingeschakeld, worden er aanvullende functies weergegeven op de pagina Mensen:

  • Verbeterde profielen: U kunt gebruikers vanaf hun profielkaart volgen, blokkeren of een bericht sturen. Als u in de profielen van gebruikers op Volgen klikt, worden de berichten en opmerkingen op hun prikbord weergegeven op de pagina Berichten in Mijn Blackboard.

    Uw instelling werkt niet met verbeterde profielen als profielkaarten alleen deze gegevens bevatten voor een gebruiker: naam, avatar, bijnaam, colofon en studie.

  • Zoeken in verschillende instellingen en netwerken: U kunt voor al uw instellingen tegelijk gebruikers weergeven die lid zijn van uw cursussen en organisaties in Blackboard.
  • Connecties: Kijk welke gebruikers u volgt en door wie u wordt gevolgd. U ziet op de pagina Mensen een waarschuwing als iemand een verzoek heeft ingediend om u te volgen. Een dergelijk verzoek verschijnt alleen als u deze optie hebt ingeschakeld in uw profielinstellingen. U kunt het verzoek accepteren of weigeren.
  • Mijn ruimten: Bekijk de gebruikers die lid zijn van de ruimten waarbij u betrokken bent.