Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Portfolio's

Portfolio's zijn een zeer waardevol en krachtig hulpmiddel voor de academische en professionele ontwikkeling van studenten. Een portfolio kan een manier zijn om op efficiënte wijze werkstukken te verzamelen en te ordenen die representatief zijn voor het werk dat gedurende een periode is voltooid. Portfolio's bieden een manier om de voortgang en prestaties op formatieve en/of summatieve wijze te demonstreren. Portfolio-auteurs beschikken over tools waarmee ze hun gegevens effectief kunnen presenteren op een overzichtelijk manier in een indeling die ze zelf kunnen kiezen.

Toegewezen portfolio's

U kunt instellen dat studenten portfolio's moeten inleveren voor cursusopdrachten.

Vouw op de pagina Opdracht maken het gedeelte Details van inzending uit en klik op Portfolio-inzending. Kies eventueel een sjabloon die studenten moeten gebruiken voor de portfolio.

Ingezonden momentopnamen van portfolio's voor een opdracht worden niet opgenomen in de lijst met gedeelde portfoliomomentopnamen van de student en kunnen niet worden ingetrokken zoals andere gedeelde items.

Toegewezen portfolio's en inline beoordelen

Wanneer een student een portfolio heeft ingeleverd voor een opdracht, kan de portfolio worden weergegeven in de beoordelingsinterface.

  1. De momentopname van de portfolio wordt niet weergegeven via Crocodoc, dus is het niet mogelijk om rechtstreeks aantekeningen toe te voegen aan de pagina's van de portfolio.
  2. Feedback, rubriekresultaten en rubriekfeedback die in het zijpaneel worden ingevoerd voor een portfolio, staan dan ook los van de opmerkingen voor een portfolio. Deze informatie wordt onafhankelijk opgeslagen als onderdeel van de poging voor de opdracht, niet als onderdeel van de portfolio of de portfoliomomentopname zelf.
  3. Via het zijpaneel kunt u een portfolio downloaden als een ZIP-pakket met HTML-bestanden.
  4. Aangezien portfolio's worden opgeslagen als portfoliomomentopnamen, kunnen portfolio's die worden ingeleverd via een opdracht worden verzameld met de functie Verzameling van feitenmateriaal van Outcomes-toetsing, net als bij inzendingen van andere opdrachten.

Wat gebeurt er met mijn oude portfolio's in de nieuwe opzet?

Portfolio's die zijn gemaakt met de tools voor basisportfolio's of persoonlijke portfolio's uit de oude portfolio-omgeving worden gewoon weergegeven in de nieuwe portfolio-omgeving. U kunt deze portfolio's blijven weergeven, delen en bewerken.

In de nieuwe portfolio-omgeving zijn er heel wat veranderingen ten aanzien van het samenstellen, indelen en ontwerpen van portfolio's. De kans bestaat dat oude portfolio's iets anders worden weergegeven in de nieuwe omgeving dan in de oude portfolio-omgeving. U ziet mogelijk aanpassingen van de lay-out van pagina's en, nog belangrijker, van het visuele ontwerp van de portfolio. Wel is het zo dat u nog alle inhoud van de portfolio moet kunnen weergeven. Taken voor het bewerken en onderhouden van portfolio's zouden nu gemakkelijker moeten zijn.

Open uw actieve portfolio's om eventuele aanpassingen door te voeren die noodzakelijk zijn om het gewenste resultaat te krijgen:

  • Controleer elke pagina van de portfolio om er zeker van te zijn dat de inhoud goed is geconverteerd.
  • Controleer of de werkstukken in Mijn werkstukken zonder problemen zijn geconverteerd.
  • Pas de voorkeursinstellingen voor de lay-out en het ontwerp van de geconverteerde portfolio aan om de gewenste ontwerpopties te behouden.
  • Controleer voor gedeelde portfolio's of de instellingen om te delen goed zijn overgenomen.