Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Ruimten

U kunt deze pagina helemaal doornemen of rechtsboven op het pictogram Inhoudsopgave  File:/Learn/9.1_2014_04/Student/030_Nav_My_Blackboard/Spaces/table_of_contents_icon.png  klikken en een bepaald onderwerp kiezen.

Een ruimte is een groep die u snel en eenvoudig kunt maken om samen te werken met andere gebruikers. U kunt bijvoorbeeld een ruimte maken voor een studiegroep, een basketbalteam of een bepaald aandachtsgebied. Ruimten zijn niet hetzelfde als organisaties. Iedereen kan ruimten maken en beheren.

U kunt de ruimten waarvan u lid bent openen via het algemene navigatiemenu. De ruimten waarvan u lid bent en die u beheert, worden in uw profiel vermeld. Ga akkoord met de servicevoorwaarden als dat wordt gevraagd en geef een e-mailadres op voordat u deze tool de eerste keer gaat gebruiken.

Als u de tool Ruimten niet ziet, heeft uw instelling de tool niet ingeschakeld.

 1. Hier ziet u de ruimten die u beheert en waarvan u lid bent.
 2. Hier kunt u ruimten zoeken op uw instelling waaraan u kunt deelnemen.
 3. U kunt ook zelf een ruimte maken. Als u een ruimte maakt, wordt u automatisch de beheerder van de ruimte. U kunt ook andere gebruikers aanwijzen als beheerder van de ruimte.
 4. U kunt worden uitgenodigd om deel te nemen aan een ruimte.

Zoeken naar ruimten

 1. Klik op de koppeling Alle ruimtes onder Een ruimte maken.
 2. Alle openbare ruimten worden aan de rechterkant weergegeven.
 3. Typ trefwoorden in het vak Zoeken en druk op Enter. De zoekresultaten worden aan de rechterkant weergegeven.
 4. Wijs een ruimte aan om deze te bekijken of een aanvraag voor lidmaatschap te versturen.

Een ruimte maken

 1. Klik op Een ruimte maken.
 2. Typ een naam voor de ruimte.
 3. Nodig eventueel andere gebruikers uit en klik op Aan de slag.
 4. Klik op Meer opties.
 5. Voeg een foto of afbeelding toe.
 6. Nodig mensen uit voor de ruimte.
 7. Selecteer een categorie voor de ruimte en typ een beschrijving.
 8. Stel de privacy-opties in.
 9. Klik op Wijzigingen opslaan.

Een ruimte bewerken

Klik op de pagina van de ruimte op Ruimte bewerken. U kunt nu de naam en de afbeelding van de ruimte wijzigen, evenals de categorie, de beschrijving, de privacy-instellingen en het lidmaatschap.

Privacy- en lidmaatschapsopties voor een ruimte

De privacy-instellingen van uw ruimte bepalen hoe de ruimte wordt weergegeven in Mijn Blackboard en in profielen van leden. Lees de opties op de pagina Mijn ruimte bewerken zorgvuldig door om in te stellen welke gebruikers de ruimte kunnen vinden en lid kunnen worden.

 • Openbare ruimten zijn te vinden via zoekopdrachten en iedereen kan er lid van worden.
 • Beveiligde ruimten worden wel opgenomen in zoekresultaten, maar u kunt alleen lid worden van een dergelijke ruimte door dit aan te vragen bij de beheerder of als u wordt uitgenodigd door de beheerder.
 • Persoonlijke ruimten worden niet gevonden met zoekopdrachten en lidmaatschap is alleen op uitnodiging van de beheerder. Persoonlijke ruimten worden niet weergegeven in het profiel van leden.

Posten en reageren op ruimteprikborden

Gebruik het prikbord van een ruimte om contact te hebben met mensen die de ruimte volgen.

 • Typ tekst in het veld Deel iets en klik op Bericht.
 • Geef feedback op het bericht van een gebruiker. Wijs naar een bericht of opmerking en klik op Opmerking.
 • Als u een bericht of opmerking wilt wijzigen, wijst u het item aan en klikt u op Bewerken. De aanduiding “GEWIJZIGD” wordt weergegeven om duidelijk te maken dat het volgende is gebeurd:
  • Het bericht of de opmerking is gewijzigd sinds het item is gepubliceerd
  • Het tijdstip van de meest recente wijziging

Lidmaatschap beheren

Vanaf de pagina Bewerken van een ruimte kunt u het lidmaatschap van de ruimte beheren, evenals openstaande uitnodigingen. Bij Lidmaatschap ruimte kunt u de volgende taken uitvoeren:

 • Klik op Beheren om te zien wie er lid is van de ruimte. Wijs een lid aan om van die persoon een manager te maken of om de persoon te verwijderen uit de ruimte.
 • Klik op Uitnodigen om nieuwe leden te vragen lid te worden van de ruimte. Op de pagina Uitnodigen kunt u openstaande uitnodigingen bekijken. Klik op de X bij een openstaande uitnodiging om deze in te trekken.
 • Bekijk de lijst met huidige managers en leden.

Uitnodigingen

Wanneer u vanaf de pagina Bewerken van de ruimte iemand uitnodigt om lid te worden van de ruimte, wordt de uitnodiging weergegeven op de pagina Ruimten in Mijn Blackboard van die gebruiker. Een uitgenodigde gebruiker kan de uitnodiging accepteren of weigeren.