Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusstructuur: Hoofdstukken

Met de cursusstructuur Hoofdstukken wordt de cursus ingedeeld volgens de hoofdstukken van het verplichte tekstboek. Deze structuur is geschikt voor cursussen over vakgebieden zoals medicijnen, taal of wiskunde. Gebruik de tools Discussiëren, Chat en Blogs om studenten de gelegenheid te bieden vragen te stellen, met elkaar te discussiëren en hun ideeën te delen.

Klaar om aan de slag te gaan?

U kunt dit onderwerp afdrukken en raadplegen als u de cursus gaat maken. Het is misschien ook een goed idee het onderwerp Werken met cursusstructuren af te drukken als naslagmateriaal.

Het cursusmenu gebruiken

In de volgende tabel worden de inhoudsgebieden en cursustools van de cursusstructuur Hoofdstukken beschreven.

Inhoudsgebieden en cursustools van de cursusstructuur Hoofdstukken
Type inhoud Beschrijving
Hoofdstukken Het inhoudsgebied Hoofdstukken is het centrale, door uzelf ontworpen inhoudsgebied. Om uw studenten een eenvoudig te navigeren en bekende omgeving aan te bieden, kunt u voor elke les of elk hoofdstuk afzonderlijke mappen maken. Gebruik het gebied voor het aanbieden van vergelijkbare inhoud, zoals koppelingen naar artikelen en lezingen, instructies voor huiswerk en opdrachten voor het hoofdstuk.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Organisator De aanpasbare modulepagina Organisator biedt studenten een overzicht van actuele cursusinformatie via modules zoals Mededelingen, Mijn agenda, Takenlijst, Nieuwe items en Mijn taken.

Zie Meldingsoverzicht voor meer informatie.

Discussiëren Gebruik de forums van het onderdeel Discussiëren om discussievragen te publiceren over het lesmateriaal en de taken van ieder hoofdstuk. U kunt de bijdragen van studenten stimuleren en discussies aanmoedigen door cijfertoekenning in te schakelen voor het onderdeel. U kunt de forums ook gebruiken voor informele interactie, waar studenten vragen kunnen stellen en kunnen reageren op vragen van anderen.

ZieDiscussieruimte voor meer informatie.

Blogs Schrijf voor elk hoofdstuk een blogbericht, zodat studenten een plek hebben waar ze kunnen filosoferen over aspecten van het onderwerp die ze interessant vinden. U kunt studenten verplichten te schrijven over een bepaald onderwerp of ze dit zelf laten beslissen. Studenten kunnen discussies uit het klaslokaal voortzetten door te reageren op elkaars berichten in het blog.

Zie Blogs voor meer informatie.

Chatten Gebruik het gebied Chat om te chatten over besproken onderwerpen, vraag-en-antwoordsessies te houden en voor realtime interactie in asynchrone cursussen. Als er in de discussieforums interessante vragen worden gesteld, kunt u een chatsessie organiseren zodat studenten snel en eenvoudig met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Zie Chat voor meer informatie.

Bronnen In het inhoudsgebied Bronnen kunt u extra materiaal beschikbaar stellen, zodat geïnteresseerde studenten meer informatie tot zich kunnen nemen. Help studenten bij het dieper ingaan op het aangeboden lesmateriaal door ze te wijzen op specifieke webartikelen en aanbevolen literatuur. Studenten kunnen deze bronnen ook raadplegen om onderwerpen te bedenken voor projecten of werkstukken.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Verklarende woordenlijst Gebruik de tool Verklarende woordenlijst om een lijst samen te stellen of te uploaden met veelgebruikte terminologie. Indien nodig kunt u voor elk hoofdstuk termen toevoegen aan de lijst.

Zie Verklarende woordenlijst voor meer informatie.

Syllabus Gebruik het inhoudsgebied Syllabus om materiaal aan te bieden aan studenten dat ze gedurende het semester kunnen raadplegen. Voeg hier bijvoorbeeld een syllabus toe of andere basisinformatie, zoals het beoordelingsbeleid, samenvattingen van hoofdstukken, informatie over tekstboeken en belangrijke datums. Als chatsessies verplicht zijn, vergeet dan niet de datums van de sessies te vermelden zodat studenten hun planning kunnen aanpassen.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Cursusleider Gebruik het gebied Cursusleider om profielen aan te maken van uzelf, andere cursusleiders, onderwijsassistenten en gastdocenten die meewerken aan de cursus. Voeg contactgegevens toe zoals e-mailadressen, telefoonnummers, kantooruren en locatie.

Zie Contactpersonen voor meer informatie.

Cijfers Op de pagina's van het onderdeel Mijn cijfers kunnen studenten de status zien van items met cijfertoekenning zoals opdrachten, toetsen en bijdragen aan discussieforums.

Zie Mijn cijfers voor meer informatie.

Tools Geef studenten op één pagina toegang tot alle beschikbare cursustools. Veelgebruikte cursustools kunt u toevoegen aan het cursusmenu, zodat studenten de tools eenvoudig kunnen gebruiken.

Zie Beschikbaarheid van tools beheren voor meer informatie.

Help Blackboard Help bevat procedures voor taken die u kunt uitvoeren in het systeem. Uiteraard kunt u zoeken in de Help. Studenten die extra hulp nodig hebben, kunnen contact opnemen met de helpdesk van de instelling.

U kunt de cursusstructuur aanpassen door inhoudsgebieden een andere naam te geven, te verwijderen, te verbergen of toe te voegen. Ook kunt u koppelingen naar tools toevoegen.