Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Contactpersonen

Gebruik de tool Contactpersonen om profielgegevens van uzelf en van andere medewerkers in te voeren en deze gegevens beschikbaar te stellen aan studenten. Via deze tool kunnen werktijden, telefoonnummers en andere gegevens worden ingevoerd voor mensen die betrokken zijn bij de cursus.

Met behulp van mappen kunt u de profielen ordenen. U kunt bijvoorbeeld een map Onderwijsassistenten maken en alle contactgegevens van onderwijsassistenten opslaan in die map.

Een contactpersoon maken of wijzigen

 1. Klik in het cursusmenu op de koppeling Tools. Selecteer Contactpersonen op de pagina Tools.

  -OF-

  Ga naar het configuratiescherm, vouw de sectie Cursustools uit en klik op Contactpersonen.

 2. Klik op de pagina Contactpersonen op Contactpersoon maken.

  Als u een item wilt wijzigen, opent u het bijbehorende contextmenu en klikt u op Bewerken.

 3. Typ op de pagina Contactpersoon maken de benodigde gegevens bij Profielinformatie. In de veldenKantoorlocatie, Kantooruren en Aantekeningen kunt u maximaal 255 tekens gebruiken.
 4. Selecteer Ja om het profiel beschikbaar te maken voor studenten. Als u Nee selecteert, kunnen studenten de informatie die op deze pagina wordt ingevoerd niet zien.
 5. Klik eventueel bij Afbeelding bijvoegen op Bladeren om een foto te zoeken. Deze foto wordt weergegeven naast het profiel op de pagina Contactpersonen. De foto moet 150 x 150 pixels groot zijn.
 6. Typ desgewenst bij Persoonlijke koppeling de URL voor de homepage van de contactpersoon. U moet het volledige adres en het protocol opnemen in de URL, bijvoorbeeld: http://www.blackboard.com. Deze koppeling wordt samen met het profiel weergegeven op de pagina Contactpersonen.
 7. Klik opVerzenden.

Een map voor contactpersonen toevoegen of wijzigen

 1. Open het contextmenu van een map en klik op Bewerken.

 2. Selecteer op de pagina Map maken een naam in de vervolgkeuzelijst of typ een nieuwe naam.
 3. Typ een beschrijving in het vak Tekst.
 4. Klik op Ja om de map beschikbaar te maken.
 5. Klik opVerzenden.

Een koppeling voor de tool Contactpersonen toevoegen aan het cursusmenu

U kunt een koppeling toevoegen aan het cursusmenu, zodat studenten met één muisklik toegang hebben tot de tool. U kunt de naam van de koppeling desgewenst aanpassen.

 1. Activeer de bewerkingsmodus (AAN) en wijs het plusteken boven het cursusmenu aan. De vervolgkeuzelijst Menu-item toevoegen verschijnt.
 2. Klik op Toolkoppeling.
 3. Voer een naam in voor de koppeling.
 4. Selecteer Contactpersonen in de vervolgkeuzelijst Type.
 5. Schakel het selectievakje Beschikbaar voor gebruikers in.
 6. Klik opVerzenden.

De nieuwe toolkoppeling wordt onder aan het cursusmenu weergegeven. Gebruik de pijlen om de koppeling op de gewenste positie weer te geven. Open het contextmenu van de koppeling om de koppeling te hernoemen, te verbergen, te verwijderen of toegankelijk te maken voor gasten.