Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusberichten

Cursusberichten zijn een manier om in een beveiligde omgeving persoonlijk te communiceren met andere deelnemers van een cursus. Hoewel deze functionaliteit vergelijkbaar is met e-mail, moet u zijn aangemeld bij een cursus om cursusberichten te kunnen lezen en verzenden. De tool Cursusberichten kan echter betrouwbaarder zijn dan de tool E-mail. De reden hiervoor is dat onjuiste of verouderde e-mailadressen van studenten geen invloed hebben op deze manier van communiceren.

Cursusberichten verschillen van de berichten die worden verzonden met Mijn Blackboard. Zie Berichten voor meer informatie.

Als er nieuwe cursusberichten zijn, wordt dit gemeld op de module Nieuwe items op het tabblad Mijn instelling en op de homepage.

Zowel inkomende als uitgaande berichten worden opgeslagen door de tool Cursusberichten. Het gebied voor cursusberichten bevat twee mappen, Postvak IN en Verzonden, die u niet kunt verwijderen of hernoemen. U kunt wel een bericht verwijderen. Het bericht kan dan niet meer worden teruggehaald.

De instelling kan bepalen of gebruikers persoonlijke mappen mogen maken en bijlagen mogen toevoegen. Standaard zijn deze bewerkingen niet toegestaan.

Een cursusbericht verzenden

 1. Klik in het cursusmenu op de koppeling Tools. Klik op Berichten op de pagina Tools.

  -OF-

  Ga naar het configuratiescherm, vouw de sectie Cursustools uit en klik op Cursusberichten.

 2. Klik op de actiebalk van de pagina Cursusberichten op Bericht opstellen.
 3. Klik op de pagina Bericht opstellen op Aan om een lijst met cursusleden weer te geven.
 4. Selecteer de ontvangers in het vak Ontvangers selecteren: Aan en klik op de pijl-rechts om deze over te brengen naar het vak Ontvangers. U kunt de functies CC en BCC gebruiken om het bericht te sturen naar gebruikers die mogelijk ook geïnteresseerd zijn in het bericht, maar die niet de primaire ontvangers zijn. Wanneer u BCC gebruikt, weten andere ontvangers niet dat de gebruikers in dit veld het bericht ook ontvangen.

  Als u in Windows meerdere gebruikers achter elkaar wilt selecteren, houdt u Shift ingedrukt terwijl u op de eerste en de laatste naam klikt. Als u gebruikers wilt selecteren die niet naast elkaar staan, houdt u Ctrl ingedrukt terwijl u op de gewenste namen klikt. Op een Mac gebruikt u de toets Command in plaats van Ctrl. Met de functie Alles selecteren kunt u alle cursusdeelnemers selecteren.

 5. Voer een onderwerp en een bericht in. U kunt alleen bestanden toevoegen uit Cursusbestanden of Content Collection.
 6. Klik opVerzenden.

Mappen voor cursusberichten

Als dit is toegestaan door de instelling, kunt u persoonlijke mappen maken voor het overzichtelijk opslaan van uw berichten. Persoonlijke mappen zijn alleen bedoeld voor het opslaan van berichten. Ontvangen berichten staan altijd in de map Postvak IN. Verzonden berichten worden altijd weergegeven in de map Verzonden. Nadat een bericht is weergegeven, kunt u dit verplaatsen naar een persoonlijke map.

Een cursusbericht doorsturen

 1. Klik op een map op de pagina Cursusberichten.
 2. Klik op de pagina  Map  op de koppeling in de kolom Onderwerp van het bericht.
 3. Klik op de pagina  Bericht weergeven op  Doorsturen  om een kopie van het bericht naar iemand anders te sturen.
 4. Selecteer op de pagina  Bericht doorsturen de ontvangers in het vak  Ontvangers selecteren: Aan  en klik op de pijl-rechts om deze over te brengen naar het vak  Ontvangers .

  Als u in Windows meerdere gebruikers achter elkaar wilt selecteren, houdt u Shift ingedrukt terwijl u op de eerste en de laatste naam klikt. Als u gebruikers wilt selecteren die niet naast elkaar staan, houdt u Ctrl ingedrukt terwijl u op de gewenste namen klikt. Op een Mac gebruikt u de toets Command in plaats van Ctrl. Met de functie  Alles selecteren  kunt u alle cursusdeelnemers selecteren.

 5. Klik opVerzenden.

Een koppeling voor de tool Cursusberichten toevoegen aan het cursusmenu

U kunt een koppeling toevoegen aan het cursusmenu, zodat studenten met één muisklik toegang hebben tot de tool. U kunt de naam van de koppeling desgewenst aanpassen.

 1. Activeer de bewerkingsmodus (AAN) en wijs het plusteken boven het cursusmenu aan. De vervolgkeuzelijst Menu-item toevoegen verschijnt.
 2. Klik op Toolkoppeling.
 3. Voer een naam in voor de koppeling.
 4. Selecteer Berichten in de vervolgkeuzelijst Type.
 5. Schakel het selectievakje Beschikbaar voor gebruikers in.
 6. Klik opVerzenden.

De nieuwe toolkoppeling wordt onder aan het cursusmenu weergegeven. Gebruik de pijlen om de koppeling op de gewenste positie weer te geven. Open het contextmenu van een bericht om de koppeling te hernoemen, te verbergen of te verwijderen.