Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Meldingsinstellingen

U kunt de meldingsinstellingen beheren voor alle cursussen die u geeft of volgt. Klik hiervoor in het algemene navigatiemenu op Instellingen en klik vervolgens op Meldingsinstellingen bewerken.

 1. Algemene instellingen bewerken: de e-mailindeling kiezen (afzonderlijke berichten voor elke melding of een dagelijkse digest) en het herinneringsschema voor einddatums.
 2. Instellingen voor meldingen batchgewijs bewerken: de meldingsinstellingen voor alle cursussen tegelijk wijzigen. U kunt aangeven welke typen meldingen u wilt ontvangen en op welke manier.
 3. Instellingen afzonderlijke cursussen bewerken: de machtigingen voor een bepaalde cursus wijzigen.
 4. Instellingen afzonderlijke organisaties bewerken: de machtigingen voor een bepaalde organisatie wijzigen.

Als de instelling meldingsinstellingen heeft gedefinieerd, hebben deze prioriteit boven uw instellingen.

Algemene instellingen voor meldingen selecteren

Gebruik de algemene instellingen om aan te geven of u meldingen per e-mail wilt ontvangen en of er herinneringen voor einddatums moeten worden verstuurd.

 1. Klik in het algemene navigatiemenu op Instellingen en klik vervolgens op Meldingsinstellingen bewerken.
 2. Klik op de pagina Meldingsinstellingen bewerken op Algemene instellingen bewerken.
 3. Op de pagina Algemene instellingen bewerken kunt u aangeven of u voor elke melding een e-mail willen ontvangen, maar u kunt ook kiezen voor een dagelijkse digest van e-mailberichten. In dat geval krijgt u per dag één e-mailbericht met alle meldingen voor die dag.
  • Afzonderlijke berichten: er wordt voor elke melding een afzonderlijke e-mail verstuurd. De uitzondering op de regel is dat een digest moet worden verstuurd voor e-mailmeldingen voor ongelezen discussieforumberichten, ongelezen blogberichten en ongelezen dagboekberichten.
  • Dagelijkse digest van e-mailberichten: alle meldingen worden verzameld en één keer per dag verstuurd op een tijdstip dat door de instelling wordt bepaald.
 4. Klik op Ja als u herinneringen wilt ontvangen wanneer een einddatum (vervaldatum) bijna is bereikt. Stel het aantal dagen voorafgaand aan de vervaldatum in dat u de herinnering wilt ontvangen. De herinnering kan direct worden verzonden of als digest, afhankelijk van de gekozen instelling.
 5. Klik opVerzenden.

Meldingen in- en uitschakelen en bezorgmethoden selecteren

U kunt aangeven welke typen meldingen u wilt ontvangen en op welke manier.

 1. Klik in het algemene navigatiemenu op Instellingen en klik vervolgens op Meldingsinstellingen bewerken.
 2. Klik op de pagina Meldingsinstellingen bewerken bij Instellingen voor meldingen batchgewijs bewerken op de koppeling Cursussen die ik volg of Cursussen die ik geef om de meldingsinstellingen voor alle cursussen tegelijk te wijzigen.

  U kunt ook instellingen voor bepaalde cursussen wijzigen door bij Instellingen afzonderlijke cursussen bewerken op een cursusnaam te klikken. De pagina Huidige meldingsinstellingen verschijnt en biedt dezelfde opties.

 3. Controleer op de pagina Instellingen wijzigen of de waarden voor Bestemmingen mededelingen juist zijn. Als dat niet het geval is, wijzigt u de waarden in uw persoonlijke gegevens.
 4. Geef bij Instellingen aan hoe uw meldingen worden bezorgd door het selectievakje boven aan een kolom in te schakelen. U kunt natuurlijk ook het selectievakje voor afzonderlijke tools en functies inschakelen. Verwijder het vinkje voor meldingen die u niet wilt ontvangen.
  • Overzicht: de standaardinstelling is dat alle typen meldingen worden weergegeven op de pagina's Updates en Berichten in Mijn Blackboard en op de beginpagina van cursussen.. Daarnaast worden meldingen weergegeven in het meldingsoverzicht als uw instelling beschikt over een licentie voor Community Engagement.
  • E-mail: Meldingen per e-mail worden verstuurd naar het e-mailadres dat u hebt opgegeven in uw persoonlijke gegevens.
  • Mobiel: deze kolom wordt weergegeven als Blackboard Mobile Learn is ingeschakeld binnen uw instelling. Geef aan welke push-meldingen u op uw mobiele apparaat wilt ontvangen. De meldingen verschijnen op het scherm van uw apparaat zonder dat u de app Blackboard Mobile Learn hoeft te openen. De volgende meldingen kunnen worden weergegeven:
   • Mededeling beschikbaar
   • ​Inhoudsitem beschikbaar​
   • Cursus beschikbaar of Organisatie beschikbaar
   • Item heeft cijfer
   • Toets is beschikbaar
   • Einddatum toets​
   • Toets te laat ingeleverd​
  • SMS: deze kolom wordt weergegeven als deze functie is ingeschakeld binnen uw instelling. Er wordt een SMS-bericht gestuurd naar het telefoonnummer dat u hebt opgegeven in uw persoonlijke gegevens.
  • Tekst-naar-spraak: deze kolom wordt weergegeven als deze functie is ingeschakeld binnen uw instelling. Er wordt een gesproken bericht gestuurd naar het telefoonnummer dat u hebt opgegeven in uwpersoonlijke gegevens.
 5. Klik opVerzenden.

Meldingen via e-mail, Mobile, SMS en tekst naar spraak zijn standaard uitgeschakeld. Als u via deze methoden meldingen wilt ontvangen, moet u ze expliciet inschakelen. Als voor een bepaalde bezorgmethode geen kolom wordt weergegeven, is die methode niet beschikbaar in uw instelling.

Voor de volgende items kunt u alleen meldingen per e-mail inschakelen als Dagelijkse digest van e-mailberichten is geselecteerd bij Algemene instellingen bewerken. Als u de optie voor het versturen van een dagelijkse digest niet hebt ingeschakeld, is het selectievakje voor deze items niet beschikbaar.

 • Ongelezen berichten in discussieruimte
 • Ongelezen blogberichten
 • Ongelezen dagboekvermeldingen

Meldingen via SMS en tekst naar spraak inschakelen

Meldingen via SMS en tekst naar spraak zijn beschikbaar als uw instelling deze functies inschakelt. De standaardinstelling is dat deze typen meldingen elke 20 minuten worden verstuurd door Blackboard Learn. Uw instelling kan een periode bepalen voor deze bezorgmethoden, zodat u niet midden in de nacht meldingen ontvangt. Meldingen die buiten deze periode worden gegenereerd, worden vastgehouden tot het volgende periode begint. Deze periode heeft alleen invloed op meldingen via SMS en tekst naar spraak.

Met de functie voor SMS-berichten kunnen cursusleiders vanuit een cursus van Blackboard Learn SMS-berichten sturen naar de mobiele telefoon van studenten. Cursusleiders moeten een bericht sturen voordat studenten kunnen reageren.

Tekst naar spraak betekent dat meldingen die worden verstuurd naar uw telefoon worden opgelezen. Deze optie is alleen beschikbaar als het systeemstandaardtaalpakket is ingesteld op Engels of Spaans.

Als uw instelling meldingen via SMS en tekst naar spraak heeft ingeschakeld, worden deze functies vermeld op de pagina Meldingsinstellingen bewerken. U bepaalt of u deze tools wilt gebruiken. Om meldingen via SMS en tekst naar spraak te ontvangen op uw telefoon, moet u een mobiel telefoonnummer opgeven op de pagina Persoonlijke gegevens en deze typen meldingen inschakelen in de meldingsinstellingen.

 1. Ga naar de pagina Meldingsinstellingen bewerken en klik bij Instellingen voor meldingen batchgewijs bewerken op Cursussen die ik volg.

  U kunt ook instellingen voor bepaalde cursussen wijzigen door bij Instellingen afzonderlijke cursussen bewerken op een cursusnaam te klikken.

 2. Controleer op de pagina Instellingen wijzigen of bij Bestemmingen mededelingen het mobiele telefoonnummer en het e-mailadres kloppen. Als de gegevens onjuist zijn of ontbreken, wijzigt u ze in  uwpersoonlijke gegevens.
 3. Geef op de pagina Instellingen wijzigen aan dat u meldingen per SMS en via Tekst naar spraak wilt ontvangen door de gewenste selectievakjes in te schakelen in die kolommen. U kunt een abonnement nemen op alle genoemde meldingen door het selectievakje aan het begin van een kolom in te schakelen.
 4. Klik opVerzenden.