Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Meldingsoverzicht

Als uw instelling een licentie heeft voor Community Engagement, worden meldingen voor alle cursussen waarbij een gebruiker is ingeschreven, verzameld en weergegeven in het meldingsoverzicht. Dit overzicht is als een secundair tabblad beschikbaar op het tabblad Mijn instituut. Het meldingsoverzicht is een van de vele manieren waarop gebruikers meldingen kunnen bekijken. Zie Meldingen voor meer informatie.

Uw instelling bepaalt of gebruikers het overzicht kunnen zien en welke meldingen er worden weergegeven. Daarnaast bepaalt de instelling of gebruikers ervoor kunnen kiezen meldingen per e-mail te ontvangen.

In het meldingsoverzicht worden standaard deze modules weergegeven. Gebruikers kunnen meer modules toevoegen.

  • Aandacht gevraagd: Hier worden alle items in een cursus weergegeven waarvoor actie vereist is. Cursusleiders, onderwijsassistenten (TA's) en beoordelaars zien studenteninzendingen die beoordeeld moeten worden, zoals opdrachten, toetsen, enquêtes, blog- en discussieruimteberichten en dagboekberichten.
  • Waarschuwingen: Hier worden voor alle cursussen waarschuwingen weergegeven voor te laat ingeleverd werk en waarschuwingen van het Retentie Center. Cursusleiders, onderwijsassistenten en beoordelaars zien hier de gebruikers in elke cursus die werk te laat hebben ingeleverd en waarvoor een waarschuwing is verzonden van het Retentie Center.
  • Nieuwe items: Een lijst weergeven met nieuwe items in alle relevant cursussen en organisaties. Cursusleiders, onderwijsassistenten en beoordelaars kunnen hier nieuwe toetsen en opdrachten zien die zijn ingeleverd. Ze zien hier ook nieuwe forumberichten, blog- en dagboekberichten, en cursusberichten. Studenten kunnen hier nieuwe berichten, nieuwe cursusberichten, nieuwe cijfers en nieuwe inhoud bekijken.
  • Takenlijst: De status (te laat ingeleverd/binnenkort worden ingeleverd) weergeven van relevant werkzaamheden voor een cursus. Studenten zien hier items voor cijfertoekenning, verdeeld over twee categorieën: items waarvan de einddatum al is verstreken en items waarvoor de einddatum bijna is bereikt. Hier staan ook koppelingen naar relevante cursusitems.

Meldingen uitschakelen

Meldingen zijn standaard ingeschakeld. Als uw instelling meldingen uitschakelt, kunt u ze niet weer inschakelen.

Als u geen meldingen wilt ontvangen, kunt u een of meer meldingen uitschakelen. Zie Meldingsinstellingen voor meer informatie.

Werken met meldingsmodules

Elke module kan worden uitgevouwen, samengevouwen of geopend in een nieuw venster. U kunt nieuwe modules toevoegen en u kunt modules slepen om ze ergens anders weer te geven.

U kunt een item in een module uitvouwen om de specifieke meldingen voor dat item te zien. In het geval van de communicatietools klikt u op de titel van de melding om direct naar de tool te gaan. Elke melding heeft een eigen contextmenu voor het uitvoeren van acties.

Werken met meldingsmodules
Functie Mogelijke acties
Het menu Acties

Alles uitvouwen: alle items in een module weergeven.

Alles samenvouwen: alle items in een module samenvouwen.

Alles negeren: alle meldingen in een module verwijderen.

Meldingsinstellingen bewerken Kiezen welke meldingen u ontvangt en hoe ze worden bezorgd.
Pagina aanpassen Het kleurenthema aanpassen.
Het contextmenu van een melding

Details weergeven of Openen: direct naar het cursusgebied van de melding gaan, zoals het Retentie Center, de discussieruimte of Grade Center, om de details van de melding te bekijken.

Vernieuwen: controleren op nieuwe items, zoals nieuwe discussieberichten, sinds de module het laatst is bijgewerkt.

Negeren: de melding verwijderen uit de module. Het verwijderen van een melding betekent dat alleen de melding wordt verwijderd, niet het bijbehorende item.

Homepages

Het cursusmenu bevat standaard een koppeling naar de homepage of beginpagina van een cursus. Homepages zijn vergelijkbaar met het meldingsoverzicht, maar bevatten alleen meldingsmodules voor die cursus. U kunt de homepage van een cursus verwijderen. Gebruikersinstellingen voor meldingen zijn ook van toepassing op de meldingen die worden weergegeven op de homepage.