Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Groepsdiscussies

U kunt formele groepen met studenten maken die gaan samenwerken aan cursustaken en elke groep een eigen groepsgebied geven. U kunt koppelingen toevoegen naar groepstools die bedoeld zijn voor samenwerking en communicatie tussen de studenten. U kunt bijvoorbeeld een speciale groepsdiscussieruimte beschikbaar stellen, die alleen toegankelijk is voor de leden van een cursusgroep.

Groepsdiscussieruimten staan helemaal los van de centrale discussieruimte van de cursus, die toegankelijk is voor alle cursusleden. Leden van een groep kunnen hun eigen forums maken en beheren.

 

u verdeelt de studenten in groepen en geeft elke groep een probleem of situatie dat ze moeten ontdekken en via een presentatie delen met de andere cursusleden. De groepsleden kunnen de tool Chat en de groepsdiscussieruimten gebruiken om met elkaar te communiceren. De groepsdiscussieruimten kunnen daarnaast ook worden gebruikt voor het delen van URL's en het uitwisselen van ideeën. Bovendien kan de eigen discussieruimte worden gebruikt om taken af te spreken en een plan van aanpak te bespreken. Leden publiceren vervolgens hun bijdrage aan de presentatie, waarop de andere leden dan kunnen reageren met opbouwende kritiek ten aanzien van bruikbaarheid, grammatica, opbouw, enzovoort.

Uw instelling bepaalt of deze tool beschikbaar is.

Groepsdiscussies inschakelen

Wanneer u een cursusgroep maakt, schakelt u de tool Discussieruimte in om groepen hulpmiddelen te bieden voor samenwerking en communicatie.

  1. Schakel op de pagina Groep maken bij Beschikbaarheid van tools het selectievakje Discussieruimte in.
  2. Klik opVerzenden.

De tool Groepsdiscussieruimte wordt weergegeven in het gedeelte Mijn groepen en op de homepage van de groep.

Groepsdiscussies niet beschikbaar stellen

U kunt een groepsdiscussieruimte niet verwijderen zonder ook de groep te verwijderen. Om die reden hebt u de mogelijkheid de beschikbaarheid van een groepsdiscussieruimte in te trekken. Bestaande berichten worden dan niet verwijderd, maar zijn niet meer beschikbaar totdat u de groepsdiscussieruimte weer toegankelijk maakt.

Als u een groepsdiscussieruimte met beoordeling ontoegankelijk maakt, blijft de bijbehorende cijferkolom aanwezig in Grade Center.

  1. Ga naar het configuratiescherm, vouw de sectie Gebruikers en groepen uit en klik op Groepen.
  2. Activeer de bewerkingsmodus (AAN). Open op de pagina Groepen het contextmenu van de groep en klik op Bewerken.
  3. Schakel op de pagina Groep bewerken bij Beschikbaarheid van tools het selectievakje Discussieruimte uit.
  4. Klik opVerzenden.

Wanneer leden de homepage van hun groep of het gedeelte Mijn groepen weergeven, is de koppeling naar de groepsdiscussieruimte niet meer beschikbaar. U kunt de tool op ieder moment weer beschikbaar maken.

De instellingen voor groepsdiscussies wijzigen

Elke nieuwe groepsdiscussieruimte bevat een standaardforum met de groepsnaam als titel. U en alle aangewezen groepsleden kunnen de naam van het forum wijzigen en een beschrijving invoeren.

Als u de deelname aan een groepsdiscussieruimte wilt beoordelen, kunt u dit aangeven in de foruminstellingen en beoordeling inschakelen in het forum of de discussielijnen. In tegenstelling tot andere groepsactiviteiten met cijferbeoordeling, wordt bij de beoordeling van een groepsdiscussieruimte elk lid onafhankelijk van andere groepsleden beoordeeld. Elk groepslid moet het aangegeven aantal berichten plaatsen om in aanmerking te komen voor een cijfer. De beoordeling bestaat uit cijfers voor de afzonderlijke bijdragen van groepsleden aan de groepsdiscussie.

  1. Ga naar het configuratiescherm, vouw de sectie Cursustools uit en klik op Discussieruimte.
  2. Op de pagina Discussieruimte worden de discussieruimte voor de cursus en alle discussieruimten voor groepen weergegeven. Klik op de koppeling van een groepsdiscussieruimte.
  3. Open op de volgende pagina Discussieruimte het contextmenu van het forum en klik op Bewerken.
  4. Wijzig op de pagina Forum bewerken de naam, voer een beschrijving in, en wijzig de forumbeschikbaarheid en de foruminstellingen. Als u de berichten van de groep wilt beoordelen, moet u cijfertoekenning inschakelen voor het forum of discussielijn en een waarde opgeven voor Mogelijk aantal punten.

Als u een beschrijving hebt ingevoerd, wordt deze weergegeven in de kolom Beschrijving op de pagina Groepsdiscussieruimte.

U of leden van de groep kunnen extra forums maken.

Meer informatie

Zie Groepen maken voor meer informatie over het maken van groepen.

ZieForums maken voor meer informatie over het maken van forums.