Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

De pagina Groepen

Ongeacht de grootte...is het ordenen, beheren en controleren van virtuele groepen heel eenvoudig

De pagina Groepen bevat de opties Alle groepen, Groepssets en Alle gebruikers. U kunt hier de volgende taken uitvoeren:

  • Groepen en groepslidmaatschappen importeren en exporteren.
  • Kolommen sorteren, bulkbewerkingen uitvoeren voor het verwijderen van groepen en slimme weergaven van Grade Center maken voor een of meer groepen.
  • Eventueel de beschikbaarheid van tools voor alle groepen beheren.

Weergaveopties en bulkacties

De mogelijkheid om de kolommen te zien voor de groepstools wordt bepaald door de vervolgkeuzelijst Weergaveopties, dus is het mogelijk dat u niet al deze kolommen ziet wanneer u de pagina Groepen de eerste keer opent.

Nadat u groepen hebt gemaakt, kunt u tools beschikbaar of niet beschikbaar maken. Klik op het vinkje in de kolom van een tool als u de tool niet beschikbaar wilt maken; dit wordt aangegeven met een X. Klik op de X in de kolom van een tool als u de tool beschikbaar wilt maken; dit wordt aangegeven met een vinkje.

Met de vervolgkeuzelijst Bulkacties op de actiebalk kunt u groepen selecteren die u wilt verwijderen of in Grade Center slimme weergaven maken voor elke groep. Een slimme weergave is een weergave van Grade Center waarin alleen bepaalde gegevens zichtbaar zijn. U ziet alleen de kolommen die voldoen aan de opgegeven criteria. De weergave wordt opgeslagen voor herhaald gebruik. Wanneer Grade Center erg veel studenten en kolommen bevat, zijn slimme weergaven een uitstekend hulpmiddel om snel gegevens te vinden. Zie Slimme weergaven voor meer informatie.

De pagina Alle gebruikers

Op de pagina Alle gebruikers kunt u zien van welke groepen studenten deel uitmaken, gebruikers zoeken, meerdere gebruikers tegelijk toevoegen aan een groep en gebruikers verwijderen uit groepen.